Пт, 2024-03-29, 12:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 19 » Призначено голів Фонду держмайна та Антимонопольного комітету
15:08
Призначено голів Фонду держмайна та Антимонопольного комітету

Верховна Рада сьогодні, 19 травня, ухвалила постанову про призначення Ігоря Білоуса головою Фонду державного майна України ( №2882). За це рішення проголосували 258 народних депутати із 334 зареєстрованих у сесійній залі.

За інформацією з відкритих джерел, Білоус - інвестиційний банкір, до березня цього року очолював Державну фіскальну службу. Був призначений на цю посаду в березні 2014 року, однак через рік пішов у відставку в результаті ініційованого особисто прем`єр-міністром України розслідування діяльності керівництва Служби. Результати розслідування показали неефективність роботи ГФС у боротьбі з тіньовим бізнесом та податковими ямами.

Білоус за минулий 2014 рік, отримав доходу на 2,163 млн гривень. Про це йдеться у його декларації про доходи, яку він надав народним депутатам у ВР.

Так, у графі доход він вказав 2, 163 мільйони гривень, з них заробітна плата склала 157 тисяч, дивіденди 200 тисяч, страхові виплати 5 тисяч. Найбільше суму – 1,8 млн – Білоус отримав від відчуження майна.

Водночас дружина Білоуса за 2014 рік отримала 133 тисячі доходу.

У власності Білоуса земельна ділянка площею 1300 кв. метрів у елітному селі Плюти (Обухівський район) під Києвом, будинок на Франківщині – 249 кв. метрів, у графі квартири – він вказав незавершене будівництво у тих самих Плютах 570 кв. метрів.

У його дружини є земельна ділянка у Вишгородському районі Київщини 900 кв. метрів, а також квартира у Києві 94,7 кв. Метрів. Білоус також задекларував 4 автомобілі – Nissan, Mercedes, Ford, Audi та мотоцикл. У його дружини один Mercedes.

У графі "Сума коштів на рахунках у банка" Білоус вказав, що тримає на у "Приватбанку" 3 млн гривень. Водночас у графі "вкладених у звітному році" значиться майже 5 мільйонів. Незрозумілим залишається, чому друга сума перевищує першу.

Його дружина також триває кошти – 2 млн грн у "Приватбанку".

Призначено голову Антимонопольного комітету

Верховна Рада ухвалила постанову про призначення Юрія Терентьєва головою Антимонопольного комітету України ( №2881). За це рішення проголосували 266 народних депутатів із 330, зареєстрованих у сесійній залі.

Терентьєв з квітня 2012 працює в ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" на посаді заступника генерального юрисконсульта підприємства.

Терентьєв їздить на Jaguar та заробив майже 2 мільйони минулого року. Про це свідчать дані його анкети, розданої депутатам для ознайомлення.

Терентьєв має освіту за спеціальностями "Міжнародне право" та "Фінанси" (Київський нацуніверситет ім. Шевченка). Він має дружину та двох дітей.

До цього Терентьєв працював у 2000-2002 роках радником у тютюновому гіганті "JTI Україна", а з 2002 по 2012 рік – в українській дочці міжнародної торгової мережі Metro.

З квітня 2012 року і до цього часу він очолював юридичний відділ металургічного гіганта "Арселор Міттал Кривий Ріг".

На державній службі Терентьєв ніколи не був, ержавних відзнак чи нагород не має.

За минулий рік він заробив 1,2 мільйона гривень, які записані як зарплата. Дружина отримала зарплатні 853 тисячі.

Ще 666 тисяч гривень Терентьєв записав як дивіденди, чомусь не включивши їх у загальну суму доходів.

Терентьєв купив собі квартиру на 155,6 кв. м у Києві на вул Щекавицькій, за яку заплатив майже 2,5 мільйони гривень. Ще 450 тисяч він витратив на придбання Jaguar XF. Ще один Jaguar належить його дружині.

У нового очільника АМКУ лежить 4 мільйони гривень у "Альфа-Банку". У його дружини лежать на рахунках ще півмільйона гривень у тому ж "Альфа-Банку" та "Універсалбанку".

Подання на призначення Терентьєва главою АМКУ вніс у Верховну Раду прем'єр Арсеній Яценюк.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1975 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]