Пт, 2024-04-26, 20:02
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 9 » Призупинив свою роботу на Марсі марсохід Perseverance
00:20
Призупинив свою роботу на Марсі марсохід Perseverance

марсохід Perseverance марс Американський марсохід Perseverance тимчасово призупинив роботу на Червоній планеті, повідомила Лабораторія реактивного руху NASA.

Це пов'язано з тим, що Марс і Земля в даний час знаходяться на діаметрально протилежних сторонах від Сонця, тому зв'язок з марсоходом підтримувати неможливо.

Очікується, що зв'язок марсохода з Землею відновиться в середині жовтня, після чого дослідження Червоної планети продовжаться.

Як повідомляла Лабораторія реактивного руху, що відповідає за місію Perseverance, на початку вересня марсохід успішно взяв дві проби планетарного грунту, просвердливши камені.

Perseverance оснащений системою збору та зберігання зразків грунту, яка використовує технологію ударно-обертального буріння. За допомогою свердла, прикріпленого до роботизованої «руки» завдовжки 2 метри, Perseverance просвердлює обраний зразок і витягує з нього матеріал, який потім потрапляє в резервуар і зберігається всередині ровера.

Зібрані ровером на Марсі зразки будуть доставлені на Землю в рамках майбутніх спільних місій NASA і Європейського космічного агентства, і станеться це не раніше 2030 року.

Марсохід Perseverance з вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого цього року. Американська автоматична міжпланетна станція була запущена на Марс 30 липня минулого року.

Основне завдання марсохода – пошук ознак життя на Червоній планеті. Ровер досліджує геологію і клімат Марса, щоб визначити, чи можлива в майбутньому колонізація планети людьми.

Perseverance є вже п'ятим американським марсоходом, який NASA відправило для вивчення Червоної планети.

Раніше повідомлялося, що китайський марсохід «Чжужун» і зонд «Тяньвень-1» припиняють свою роботу через сонячну інтерференцію.

Сонячна інтерференція – це астрономічне явище, при якому два космічних тіла (Марс і Земля) рухаються по обидва боки від Сонця і утворюють з ним пряму лінію. Через посилене електромагнітне випромінювання Сонця зв'язок між технікою на і над Марсом і Землею порушується.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1295 | Додав: admin | Теги: марсохід Perseverance марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]