Пт, 2024-04-19, 02:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 16 » Про фальсифікацію записів "чорних скриньок" заявили експерти, які розслідують Смоленську катастрофу
16:09
Про фальсифікацію записів "чорних скриньок" заявили експерти, які розслідують Смоленську катастрофу

Записи "чорних скриньок" літака Ту-154М, який зазнав авіакатастрофи під Смоленськом 2010 року, було сфальсифіковано, а багато документів, які стосуються справи, приховано.

Про це заявили експерти з підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, повідомляє Польське Радіо.

З польських реєстраторів був видалений короткий відрізок, на місце якого був вставлений відрізок з російського реєстратора.

У вилученому відрізку містилася інформація про неполадки двигуна, генераторів і радіовисотомірів, що трапилися, коли президентський літак пролітав на висоті 15 метрів.

Команда, яку призначив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, вивчає причини Смоленської катастрофи протягом півроку.

"Не варто очікувати, що ця комісія представить імена винних. Її завдання полягає в іншому – вказати на ті фактори і події, які призвели до трагедії", - сказав міністр.

Нещодавно підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи заявила, що має свідчення маніпулювання Росією окремими даними, що стосуються трагедії.

Довідка

Польський літак Ту-154 розбився 10 квітня 2010 року під час заходу на посадку під Смоленськом. Усі 96 людей, що перебували на борту, загинули. З-поміж них - президент Качинський з дружиною, а також інші представники політичної та військової еліти країни. Вони прямували до меморіалу у Катині для участі в жалобних заходах.

Відразу ж після трагедії на YouTube з'явилося приголомшливе відео, де чітко видно силуети кількох осіб, котрі видряпуються з-під уламків літака, а також чутно благання "не вбивати" польською мовою і звуки, схожі на постріли з короткоствольної зброї, що може свідчити про "зачистку" місця трагедії.

Родичі жертв пізніше виступали у польських ЗМІ з сенсаційними заявами про те, що вже після офіційно заявленого часу авіакатастрофи до них нібито телефонували з мобільних кілька пасажирів, а замість тіл загиблих (або окремих частин тіла) з РФ до них надходили рештки чужих людей або ж вантажі зі сторонніми предметами.

За підсумками розслідування Росія поклала основну відповідальність за катастрофу на польських пілотів, які нібито перебували "під тиском" з боку свого керівництва і вирішили не летіти на запасний аеродром попри погані погодні умови.

29 липня 2012 року уряд Туска, який був політичним опонентом Качинського, опублікував остаточний звіт у зв'язку з розслідуванням катастрофи Ту-154 під Смоленськом 10 квітня 2010-го. У доповіді сказано, що однією з причин трагедії стало те, що літак занадто пізно став заходити на друге коло. При цьому наголошується, що освітлення на аеродромі в Смоленську було незадовільним, а диспетчер давав неправильні команди.

Урядова комісія перевірила організацію польоту, навчання екіпажу, хід польоту і обслуговування на аеродромі в Смоленську. Прилади, згідно з дослідженнями, були справними і працювали нормально.

У доповіді повідомляється, що на екіпаж літака Ту-154 чинився тиск.

При цьому не важко помітити, що зазначений урядовий звіт майже повністю збігався з російським аналогом.

Російська сторона досі відмовляється віддати Польщі рештки президентського авіалайнера.

Згідно з прогнозом одного з найбільш поінформованих експертів зі РФ, незалежного московського політолога Андрія Піонтковського, відновлення польською стороною розслідування Смоленської катастрофи неминуче призведе до появи відповідного міжнародного трибуналу під егідою ООН.

Він впевнений, що це є "справою честі" для нового польського президента Анджея Дуди, кабміну Шидло та владної парламентської більшості, які належать до тієї ж партії, що й загиблий Лех Качинський ("Право і справедливість" - PiS).

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1771 | Додав: adminA | Теги: фальсифікація записів чорних скринь, Смоленська катастрофа, експерти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]