Пт, 2024-03-29, 08:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 10 » Про готовність до сценарію "гібридної війни" заявили Латвія і Естонія
17:27
Про готовність до сценарію "гібридної війни" заявили Латвія і Естонія

Латвія заявила про готовність до можливого сценарію "гібридної війни", "взявши до уваги" все, що відбулося в Україні. Схожі сигнали лунають також і з боку влади Естонії.

"Наші внутрішні плани містять в собі й такий можливий сценарій. Ми взяли до уваги те, що відбувається в Україні", - сказав міністра оборони Латвії Раймондс Вейоніс, передає DW.DE.

Про вжиття відповідних запобіжних оборонних заходів заявив також і керівник естонського уряду Тааві Ройвас. За його словами, "Естонія уважно спланувала свою оборону". Водночас обидва політики вважають, що загроза нападу на їхні країни є незначною через те, що Латвія та Естонія є членами НАТО.

Нагадаємо, що терміном "гібридна війна" називаються бойові дії, які ведуться солдатами та бойовою технікою без ознак належності до військ певної країни та підтримуються кампанією дезінформації та атаками в кіберпросторі.

Минулого тижня колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що російський президент Володимир Путін може зважитись на "гібридний" напад на країни Балтії, аби перевірити дію гарантій оборонної підтримки з боку Північноатлантичного альянсу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11055 | Додав: admin | Теги: латвія, готовність, Естонія, гібридна війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]