Чт, 2024-04-25, 21:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Березень » 3 » Про новий "літаючий радар" розповіли в США
10:18
Про новий "літаючий радар" розповіли в США

Військово-повітряні сили (ВПС) США отримають літаки далекого радіолокаційного виявлення і управління (ДРЛОіУ) E-7, які стануть "наполовину літаками-шпигунами". Про можливості нового літаючого радара розповів оглядач Popular Mechanics Кайл Мізокамі.

Новий літак отримав станцію радіолокації Multi-role Electronically Scanned Array (MESA) з активними фазованими антеними решітками. E-7 може виявляти морські та повітряні цілі на відстані до 400 кілометрів. Радар знаходиться у кожусі довжиною понад десять метрів.

Зазначається, що E-7 здатний виконувати завдання електронної розвідки, збираючи дані противника для аналізу. Ця інформація дозволить відстежувати та глушити радіолокаційні системи супротивника. Також E-7 можуть передавати дані про цілі винищувачів та ударних літаків.

Мізокамі наголосив, що літаки ДРЛОіУ є головними цілями в бою з рівним противником, оскільки їхнє знищення може підірвати боєздатність ВПС. За його словами, розроблена в Китаї ракета класу “повітря-повітря” PL-15 з дальністю до 200 кілометрів призначена для знищення літаків ДРЛОіУ.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1165 | Додав: admin | Теги: літаючий, ДРЛОіУ E-7, США, радар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]