Пн, 2024-04-29, 18:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Грудень » 8 » Про ризик зіткнення Землі з астероїдом попередили у NASA
00:39
Про ризик зіткнення Землі з астероїдом попередили у NASA

Вчені NASA виявили, що Земля може наражатися на більш високий ризик зіткнення з астероїдом, ніж вважалося раніше. Експерти повторно проаналізували чотири місця падіння астероїдів, що зіткнулися з нашою планетою понад мільйон років тому, і виявили, що вони не тільки більші, але й потужніші. Про це повідомляє Daily Mail.

Загрозливе попередження надійшло від Джеймса Гарвіна, головного наукового співробітника Центру космічних польотів імені Годдарда, який визначив чотири астероїди, які достатньо сильні, щоб “здути частину атмосфери”.

Якщо нові дані вченого є вірними, то удар від зіткнення астероїда з Землею буде прирівняний до вибуху в 10 разів потужнішому, ніж найбільша ядерна бомба в історії, що неминуче призведе до масового вимирання. Саме тому подібні небесні камені називають “астероїдами Судного дня”.

Гарвін та його команда проаналізували дані з кількох супутників спостереження за Землею, щоб дослідити чотири величезні кратери на планеті, що залишили по собі гігантські астероїди. Вчені використали нові знімки кратерів з високою роздільною здатністю. Серед них були Пантасма в Нікарагуа, Босумтві в Гані, Ітурральді в Болівії та Жаманшин у Казахстані. В результаті аналізу Гарвіну вдалося скласти  тривимірну карту.

Отримані дані стверджують, що кратер Пантасма в Нікарагуа, шириною в 33,8 км, утворився в результаті удару потужністю еквівалентною 727 000 мегатоннам. Раніше ж вчені вважали, що цей кратер має ширину вдвічі меншу – всього 14,5 км, і його залишив астероїд, що виробляв еквівалент 660 000 мегатонн при зіткнення.

Цифри вказують на те, що астероїд або комета шириною 3280 футів (майже 1000 метрів) або більше стикаються з Землею кожні 600 000-700 000 років. Якщо нове дослідження вірне, це означає, що тільки за останній мільйон років на нашу планету потрапило чотири таких астероїда.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 183 | Додав: admin | Теги: NASA, земля, астероїд, Зіткнення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]