Вт, 2024-10-22, 13:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Пошук
Головна » 2024 » Червень » 25 » Продуктивність під час війни як її відновити
06:54
Продуктивність під час війни як її відновити

У перші дні повномасштабної війни наша психіка була в режимі "бий, замри, біжи". Українці могли виконувати складні завдання, незважаючи на поганий сон та харчування. Тепер багато хто зіткнувся з лінощами і небажанням навіть прокидатися вранці.

Отже, чому виникає такий стан та як повернути продуктивність під час війни.

Через стрес наша система безпеки вимкнула певні функції префронтальної кори, яка якраз відповідає за самоконтроль, волю, увагу, пам'ять, здатність мислити, аналізувати та розуміти. Саме тому в період, коли нам так потрібні ресурси для перебудови життя та відновлення, ми відчули втому, безсилля та демотивацію.

Однак можна скористатися порадами, які допоможуть поступово повернутися до продуктивного дня.

Критичний мінімум завдань

Якщо раніше ви могли працювати, займатися спортом, вигулювати собаку, то зараз слід зосереджуватись лише на кількох завданнях на день. Не забувайте, що в стані постійного стресу навіть звичайні побутові справи вимагають зусиль та забирають чимало сил та енергії.

Правильне налаштування

Усі наші ресурси перебувають у тілі, тож треба починати з нього. Налаштуватись на роботу допоможуть прості фізичні вправи. Однак ви скоро можете знову відчути втому. Це сигнал зробити перерву та дати мозку відпочити.

Відпочинок

Якщо ви працюєте фізично, відпочинок має бути максимально пасивним. Якщо у вас малорухлива робота – навпаки активним. Потрібно чергувати різні види діяльності, щоб дати мозку перезавантажитися.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1206 | Додав: admin | Теги: війна, продуктивність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]