Чт, 2024-03-28, 13:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Травень » 25 » Проєвропейські партії лідирують в Ірландії на виборах до Європарламенту
09:09
Проєвропейські партії лідирують в Ірландії на виборах до Європарламенту

За даними екзит-полів, у ірландських ліберально-консервативної партії "Фіне гел" і ліберальної "Фіанна фойл" - майже однаковий відсоток голосів. Істотно зміцнили свої позиції в Європарламенті ірландські "зелені".

Ліберально-консервативна партія "Фіне гел" і ліберальна "Фіанна фойл", що відстоюють проєвропейські позиції, лідирують на виборах до Європарламенту в Ірландії, які відбулись у п'ятницю, 24 травня. Обидві вони набрали приблизно по 23 відсотки голосів виборців, свідчать результати екзит-полів, проведених на замовлення ірландської компанії RTÉ і телеканалу TG4. Окрім того, істотно зміцнила свої позиції партія "зелених", яка, за цими даними, має  отримати близько дев'яти відсотків голосів.

У націоналістичної "Шинн Фейн" ("Ми самі по собі") - близько 12 відсотків, що на три процентних пункти нижче, ніж у 2014 році. За даними RTÉ, статистична похибка склала близько трьох відсотків. Тим часом в столиці Ірландії Дубліні, екологічна партія займає перше місце, передає агенція AFP.

Раніше прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, що є лідером "Фіне гел", висловлював побоювання у зв'язку з заявою Терези Мей про її підготовку відставки з посади глави уряду Великобританії. За словами Варадкара, ця заява могла привести до "дуже небезпечної" фази в голосуванні, передає агенція AFP. Прем'єр Ірландії зазначив, що наступником Мей може стати євроскептик, що дотримується стратегії жорсткого Brexit.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1499 | Додав: adminA | Теги: європарламент, вибори, Ірландія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]