Ср, 2024-05-08, 17:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 11 » Прогноз економіки України МВФ покращив
00:38
Прогноз економіки України МВФ покращив

Міжнародний валютний фонд значно покращив прогноз для економіки України на 2023 рік. Фонд прогнозує 2% зростання ВВП країни.

Серед причин покращення прогнозу - зростання внутрішнього попиту, уповільнення інфляції та стабільність валютного ринку.

"Компанії та домогосподарства адаптуються до війни в країні", - йдеться в Світовому економічному огляді, який Фонд опублікував у вівторок.

Покращення прогнозу для України на 5 відсоткових пунктів порівняно з весняними оцінками, дозволило МВФ дещо покращити економічний прогноз для європейських країн з економіками, що розвиваються. Прогноз для росії також покращено. Фонд прогнозує, що економіка Росії зростатиме на 2,2% в 2023 році, що є покращенням оцінки на 0,7 відсоткових пункта порівняно з весняним прогнозом.

Минулого року, українська економіка впала на 29,1%, а російська впала на 2,1%, заявили у Фонді.

Фонд назвав припинення війни росії проти України найбільш ефективним заходом, щоб покращити світові економічні перспективи.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1101 | Додав: admin | Теги: України, прогноз, економіка, МВФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]