Пт, 2024-04-19, 20:51
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Листопад » 24 » Простий спосіб перемогти діабет назвали лікарі
00:02
Простий спосіб перемогти діабет назвали лікарі

імітація голодування Ефективно лікувати діабет допомагає імітація голодування, показали дослідження, проведені фахівцями з Університету Південної Каліфорнії.

За словами вчених, такий прийом дає можливість “перепрограмувати” бета-клітини підшлункової залози та нормалізувати вироблення інсуліну. Вирішальним фактором діабету (не вродженого) є зловживання їжею – споживання їжі у надмірному обсязі, що призводить до зростання жирової тканини в організмі, довели фахівці завдяки дослідам на гризунах.

"Тіло людини біологічно схильно запасати жир на випадок голоду, але зазвичай люди не голодують через відсутність продуктів харчування. Ця невідповідність сприяє зростанню кількості випадків ожиріння і захворювань, що звідси випливають. Діабет — одна з найпоширеніших серед них", — розповіли автори дослідження. Накопичення жиру в тілі у великих кількостях провокує пошкодження бета-клітин підшлункової залози, пояснили вчені, а це і призводить до інсулінової резистентності та виникнення цукрового діабету.

Голодування дозволяє нівелювати цей процес і повернути "правильне" вироблення інсуліну, переконані лікарі. Ефективність голодування як методу терапії вчені досліджують далеко не вперше, і не тільки щодо ожиріння та діабету.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1197 | Додав: admin | Теги: діабет, лікування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]