Чт, 2024-04-18, 11:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 28 » Проти передачі американської військової техніки Україні виступає Афганістан
14:12
Проти передачі американської військової техніки Україні виступає Афганістан

Президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай в ході майбутнього візиту в Вашингтон має намір переконати президента США Барака Обаму не передавати Україні військову техніку, що залишається в ході виведення американських військ з країни, передає ТАСС.

Це питання в Кабулі пов'язують з питаннями подальшого партнерства з Вашингтоном, повідомив представник апарату афганського президента.

"Раніше Вашингтоном були дані гарантії Кабулу, що вся залишена американська військова техніка і озброєння піде на оснащення афганської армії і сил правопорядку. Це дозволило б значно зміцнити їхній бойовий потенціал на тлі активізації угруповань талібів у південних провінціях Афганістану", - пояснив представник Ахмадзая.

Проте в даний час, за інформацією афганського керівництва, американськими фахівцями здійснюється сервісна підготовка бронеавтомобілів MRAP, що знаходяться на озброєнні американського контингенту, для подальшої відправки в Україну.

"У зв'язку з цим президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай під час свого візиту до Вашингтона в січні 2015 року має намір жорстко поставити питання про неприпустимість передачі залишеного в країні американського озброєння Україні, безпосередньо пов'язуючи дану тему з перспективами збереження стратегічного партнерства з Білим домом надалі", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 8 грудня Сполучені Штати Америки і НАТО урочисто завершили бойову місію в Афганістані - через понад 13 років з часу вторгнення в країну для боротьби з угрупуванням "Талібан".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11106 | Додав: admin | Теги: Афганістан, україна, передача американської військової т | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]