Чт, 2024-04-25, 22:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Проти запуску Brexit "проголосували" більшість шотландських парламентаріїв
06:21
Проти запуску Brexit "проголосували" більшість шотландських парламентаріїв

 Депутати шотландського парламенту в ході голосування, що носило символічний характер, висловилися у вівторок 7 лютого більшістю голосів проти запуску процедури Brexit. Про це повідомляє британська телерадіокорпорація BBC.

"Проти" ініціювання процедури Brexit висловилися 90 депутатів, "за" – 34 парламентарія.

У січні Верховний суд виніс вердикт, згідно з яким немає ніякої правової необхідності для того, щоб питати думки Холіруду (Holyrood – парламент Шотландії) щодо питання про Brexit. Тоді перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що дозволить шотландським парламентаріям провести символічне голосування.

Як повідомлялося, раніше уряд Великої Британії опублікував на своєму сайті офіційний політичний документ, відомий як "Біла книга", в якій викладено план стосовно виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Нагадаємо також, що у листопаді 2016 року провідний позивач до Високого Суду Лондона Джина Міллер, яка оскаржила право уряду починати процедуру виходу країни з ЄС, заявила про те, що автономний уряд Шотландії може приєднатися до юридичної претензії щодо намірів британського уряду просувати вихід з Європейського Союзу.

Переглядів: 1768 | Додав: adminA | Теги: парламент, Brexit, запуск, Шотландія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]