Сб, 2024-04-20, 09:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Рада схвалила передачу Андріївської церкви Вселенському Патріархату
11:08
Рада схвалила передачу Андріївської церкви Вселенському Патріархату

Андріївська церква Верховна Рада схвалила за основу і в цілому закон 9208 про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська", щодо її передачі Вселенському Патріархату, передає УНН.

З другої спроби "за" відповідне рішення проголосували 237 народних депутатів.

"Установити, що Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська"(м.Київ, Андріївський узвіз, 23), яка є визначним об’єктом культурної спадщини, пам’яткою архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенському Патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій", — йдеться у законопроекті.

У парламенті було зареєстровано президентський законопроект 9208 про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника “Софія Київська”.

Нагадаємо, 11 жовтня, священний Синод Константинопольського патріархату підтвердив вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат приступив до надання автокефалії церкві України.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1584 | Додав: adminA | Теги: Андріївська церква, передача, Вселенський Патріархат, рада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]