Сб, 2024-04-27, 00:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Серпень » 22 » Рак легенів - найнебезпечніший рак
18:31
Рак легенів - найнебезпечніший рак

Рак легенів - найнебезпечніший рак

Кожне відкриття в області профілактики раку важливо, тому що рак знаходиться на першому місці найбільш поширених причин смерті. В даний час найбільш небезпечним з них є рак легенів, який є причиною до 25 відсотків усіх смертей від цього різновиду захворювання. Сам по собі він викликає більше смертей, ніж колоректальний рак, рак грудей і рак простати разом узяті. Саме тому, якщо у вас виникає підозра на можливу появу пухлини, то слід записатися на УЗД легень у Львові за допомогою сайту мережі медичних центрів "Родина". Знайти його дуже легко в Інтернеті за адресою rodyna-medical.com.ua, а в разі, якщо УЗД підтвердить виправданість побоювань, то саме рання діагностика стане запорукою швидкого одужання.

узд легені

Найважливіший фактор, що сприяє високій смертності від раку легенів, - це пізнє виявлення хвороби. У 85% випадків він діагностується на пізній стадії, коли лікування практично неможливе. Цей факт пояснюється багатьма причинами, але найбільш важливою є не специфічність симптомів, які зазвичай пов'язані з:

  • задишкою;
  • охриплістю голосу;
  • болем в області грудей.

Самий різкий - це кровопускання, яке теж недооцінюють.

Більш ніж в два рази більше чоловіків, ніж жінок, страждають на рак легенів, але з часом ця ситуація може змінитися. Це пов'язано зі зміною наших звичок, тому що куріння є причиною раку легенів у 90% випадків. У минулому в групі курців переважали чоловіки, але в останні роки їхня кількість значно зменшилася і зараз оцінюється приблизно в 30 відсотків. У жінок цей відсоток постійний і складає трохи більше 20 відсотків, але захворюваність цим раком в цій групі збільшується.

узд легені

Раннє виявлення дає людині більше шансів

П'ятирічне виживання досягається тільки у 15% пацієнтів, які успішно почали терапію. В основному це пацієнти з раком, діагностованим на 1-й або 2-й стадії розвитку, тобто на досить ранній стадії, щоб видалити пухлину хірургічним шляхом. Решта - хіміотерапія і променева терапія, а також молекулярне лікування та імунотерапія. За останні п'ять років кількість людей, які перенесли ранню операцію, значно збільшилася, що свідчить про прогрес в передопераційної діагностики. Саме тому важливо при перших же симптомах одразу звертатися за допомогою до лікарів.

Короткий висновок

Рак легенів — підступна і смертельно небезпечна хвороба. Єдиним шансом на одужання є рання діагностика, а тому радимо не ігнорувати будь-яких проявів хвороби та симптомів, а навпаки — при першій же появі звертатися до лікарів.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1356 | Додав: admin | Теги: легені, УЗД | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]