Пт, 2024-03-29, 17:06
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 23 » Ратифікацію Стамбульської конвенції обговорить Чехія
00:16
Ратифікацію Стамбульської конвенції обговорить Чехія

Міністерство юстиції Чехії в понеділок передало на розгляд уряду питання про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання гендерно зумовленому насильству, відомої як Стамбульська конвенція. Про це оголосив заступник міністра юстиції Чехії Карел Дворжак.

Дворжак висловив сподівання, що обговорення Стамбульської конвенції на рівні уряду зможе призвести до її ратифікації.

"Матеріал був скерований до уряду для ухвалення рішення. Думаю, це дасть можливість Палаті представників і Сенату нарешті висловити свою думку", – написав він.

Як нагадує агенція ČTK, Чехія підписала Стамбульську конвенцію у 2016 році – через п'ять років після її укладання. Та ратифікація документа наражалась на опір консервативних політичних партій і християнських церков.

Питання про ратифікацію конвенції постало минулого тижня, коли прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала нагадав, що Міністерство юстиції країни запропонувало уряду схвалити документ із подальшою ратифікацією в парламенті, відкласти розгляд до наступного року або зупинити ратифікацію взагалі.

Нагадаємо, депутати Європейського парламенту 10 травня підтримали приєднання Європейського Союзу до Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок та боротьбу з ним, відомої як Стамбульська конвенція.

На території ЄС цю конвенцію не ратифікували шість держав – окрім Чехії, це Болгарія, Латвія, Литва, Словаччина та Угорщина.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1130 | Додав: admin | Теги: Стамбульська конвенція, Чехія, ратифікація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]