Чт, 2024-03-28, 11:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Березень » 13 » Реєстрація змін в ЄДР: купля/продаж частки в ТОВ
19:11
Реєстрація змін в ЄДР: купля/продаж частки в ТОВ

Реєстрація змін в ЄДР: купля/продаж частки в ТОВ

Пропонуємо розглянути алгоритм придбання частки в бізнесі. Припустимо, що Ви бажаєте зайнятися спільною комерційною діяльністю, стати співвласником фірми з історією, форма реєстрації якої - товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Тобто Вашою метою є бажання стати співзасновником готової фірми, яка вже зареєстрована, має всі необхідні коди статистичного обліку, свою назву і печатку, перебуває на обліку в податковій і має цікавій для Вас ліцензований вид діяльності. Спробуємо розібратися з цим питанням, але спочатку зауважимо, що реєстрація змін в ЄДР може не спричинити вам додаткового клопоту, так як довірити цю процедуру можна фахівцям lawflagman.com.ua.

Розглянемо варіант, коли засновником є ​​одна особа, а покупець бажає придбати частку статутного капіталу ТОВ. В цьому випадку, в першу чергу Вам необхідно знати:

1. на кого зареєстровано ТОВ;
2. на яку адресу зареєстровано ТОВ;
3. оплачено чи ні статутний капітал ТОВ;
4. які обмеження є в Статуті ТОВ (не заборонена чи Статутом продаж або інші види відчуження часток);
5. перевірити, чи потрібно повідомлення до антимонопольного органу про угоду купівлі-продажу.

Після прояснення цих питань, Вам потрібно буде підписати Договір в простій письмовій формі про перехід частки, потім внести зміни в Установчий договір ТОВ та затвердити його нову редакцію, внести зміни в Реєстр в частині інформації про учасників ТОВ. Це короткий опис процедури. Детальніше ж про те, як відбувається зміна керівника юридичної особи ви зможете дізнатися на сайті lawflagman.com.ua.

Також потрібно знати, що процедура купівлі-продажу частки в ТОВ передбачає участь юриста і знання багатьох тонкощів, таких як:

1. як складається договір купівлі-продажу;
2. яка саме процедура продажу частки в ТОВ;
3. взяти до уваги і можливі претензії податкової інспекції;
4. коректно скласти/змінити редакцію Статуту ТОВ, щоб в ній не було протиріч;
5. зібрати необхідний пакет документів для здійснення угоди. Приблизно такий же, як якщо б ви захотіли оформити відкриття ТОВ під ключ.

Для вдалого здійснення угоди документи готуються ретельно і заздалегідь. При недотриманні офіційних вимог угода буде визнана недійсною, тому краще за все звернутися до нотаріуса або в юридичну фірму. Фахівці можуть передбачити багато нюансів, такі, наприклад, як згода чоловіка/дружини при здійсненні операції, дозвіл на угоду з органів опіки, якщо власником є ​​неповнолітня особа. Безумовно, безліч подібних нюансів може вислизнути при оформленні угоди купівлі частки в ТОВ без допомоги професіоналів. Також більш детально про те, як відбувається зміна складу/відомостей учасників в Товаристві ви можете дізнатися на lawflagman.com.ua.

Також зауважимо, що значно швидше і простіше пройдуть всі необхідні процедури за сприяння фахівців. За сприянням можна звернутися в консультаційну юридичну компанію, яка надає послуги з реєстрації ТОВ.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11132 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]