Пт, 2024-05-03, 06:51
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Серпень » 13 » Рекордна кількість людей закінчили життя самогубством в США у 2022 році
00:33
Рекордна кількість людей закінчили життя самогубством в США у 2022 році

Згідно з попередніми даними Центру з контролю та профілактики захворювань США, минулого року в Сполучених Штатах від самогубства загинуло більше людей, ніж за будь-який інший рік.

У 2022 році внаслідок самогубства загинуло щонайменше 49 449 осіб — майже 15 смертей на кожні 100 000 жителів.

Кількість самогубств почала зростати ще у 2021 році, а у 2022 році було побито попередній рекорд, який зафіксували у 2018 році.

Рівень самогубств різко зріс у 2021 році, звернувши назад два роки падіння. А з продовженням зростання у 2022 році ставки перевищили попередній рекорд 2018 року.

Докторка Дебра Хоурі, головна медична офіцерка CDC, зауважила, що попри невелике падіння кількості самогубств протягом 2019-2020 років, загалом за сотанні 15 років кількість суїцидів у США поступово збільшувалась.

"Я знаю, що ми можемо втрутитися. Багато чого можна зробити, і я думаю, що це дестигматизація проблем психічного здоров’я, усвідомлення того, що багато людей перебувають в групі ризику, і це стосується не лише психічного здоров’я. Не кожен, хто помер від самогубства, має проблеми з психічним здоров’ям. Це могло бути провокуючим фактором, який призвів до цього", – сказала вона.

Національний центр статистики охорони здоров’я CDC збирає дані, які штати та інші юрисдикції звітують до Національної системи статистики населення щомісяця. Останнє оновлення, опубліковане 10 серпня, представляє “набір попередніх даних за 2022 рік”, але остаточні дані будуть оприлюднені пізніше 2023 року.

У 2021 році самогубства посіли 11 місце серед причин смерті в США. Дані за 2022 рік свідчать про те саме.

За попередніми даними, понад половина всіх самогубств у 2022 році було здійснено вогнепальною зброєю.

В окремому звіті, опублікованому у червні Центром Джона Хопкінса з питань насильства, пов’язаного з використанням зброї, виявлено, що самогубства, пов’язані зі зброєю, були рушійним фактором нещодавнього зростання загального рівня самогубств.

З 2019 по 2021 рік кількість самогубств із використанням вогнепальної зброї зросла на 10%, але за той самий період кількість самогубств без зброї фактично впала на 8%.

Відповідно до звіту JHU, у 2021 році білі чоловіки, а також ті, хто старше 75 років, найбільше ризикували покінчити життя самогубством із застосуванням зброї.

Минулого місяця відзначили першу річницю запуску 988 Suicide and Crisis Lifeline (гаряча лінія для тих, хто хоче покінчити життя самогубством).

Згідно з даними міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США, протягом року з моменту запуску 988 було прийнято майже 5 мільйонів дзвінків, текстових повідомлень і повідомлень онлайн-чату. Приблизно п’ята частина цих контактів була пов’язана з кризовою лінією для ветеранів, куди військові, ветерани та їхні родини можуть зв’язатися, набравши номер 988 і натиснувши опцію 1.

Але переважна більшість дорослих у США не знають, що вони можуть зателефонувати, надіслати текстове повідомлення або надіслати онлайн-чат на номер 988, щоб зв’язатися з ліцензованими консультантами, навченими зменшувати ескалацію кризи, надавати емоційну підтримку або підключати їх до додаткових ресурсів психічного здоров’я.

Відповідно до опитування, опублікованого Національним альянсом із психічних захворювань минулого місяця, понад 80% дорослих або не були знайомі з 988 Suicide and Crisis Lifeline, або ніколи не чули про нього .

Згідно з опитуванням минулої осені, проведеним CNN у партнерстві з Фондом сім’ї Кайзера, дев’ять із десяти дорослих у США вважають, що країна переживає кризу психічного здоров’я .

Понад 1 із 5 дорослих описали своє психічне здоров’я лише як “задовільне” або “погане”, серед них більша частина – це люди віком 30+, які ідентифікують себе як члени ЛГТБ та ті, у кого річний дохід менш як 40 000 доларів.

Третина опитаних сказали, що вони завжди або часто відчували тривогу протягом останнього року.

Приблизно 1 з 5 дорослих сказав, що вони часто або завжди були в депресії або самотності протягом останнього року.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1118 | Додав: admin | Теги: самогубство, США, життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]