Сб, 2024-04-20, 00:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Січень » 25 » Рештки незвичайної рептилії знайшли у Китаї
10:13
Рештки незвичайної рептилії знайшли у Китаї

Вчені виявили в провінції Хебей в Китаї рештки дивної рептилії, яка дуже нагадувала сучасного качкодзьоба.

Тварина, яку назвали Eretmorhipis carrolldongi, жила в морях Землі приблизно 250 млн років тому, повідомляє Live Science.

Його маленька голова була дивно непропорційна його великому тілу, а крихітні очі, ймовірно, не могли бачити багато. Але, незважаючи на це, він все ж знайшов спосіб полювати на здобич, яка нічого не підозрює.

Нове дослідження показало, що, подібно до сучасного качкодзьоба, ця морська рептилія тріасового періоду, вік якої 250 млн років, ймовірно, використовувала тактильні відчуття, щоб виявити здобич.

Як вважають вчені, мезозойский "качкодзьоб" видобував їжу, копаючись в мулі на дні мілководних заток і захоплюючи дрібних рачків, молюсків і інших безхребетних, що мешкали там. Подібний раціон рятував його від необхідності конкурувати з предками іхтіозаврів, велика частина яких була хижаками.

 

"У цієї тварини були надзвичайно маленькі очі для тіла, і на нього схожі тільки деякі живі тварини, які покладаються на почуття, відмінні від зору і харчуються в сутінках або темряві - наприклад, деякі землерийки, борсуки і качкодзьоб", - сказав дослідник Ріосуке Мотані, палеобіолог з Каліфорнійського університету в Девісі.

Він додав, що "на даний момент цей вид є найстарішою відому версію хребетних з чотирма кінцівками і такими маленькими очима".

Відкриття цієї істоти, як зазначає Мотані, говорить про те, що морські рептилії почали займати різні екологічні ніші відразу після Пермського вимирання. Це помітно змінює картину їх еволюції.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1525 | Додав: adminA | Теги: рештки, китай, знахідка, рептилія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]