Пт, 2024-04-26, 18:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 20 » Рибоохоронний патруль розпочав роботу в 4 областях України
15:52
Рибоохоронний патруль розпочав роботу в 4 областях України

Минуло трохи більше 2-х тижнів з моменту, коли 30 січня новий рибоохоронний патруль розпочав роботу на території  Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської та Харківської областей.

Рибоохоронний або рибний патруль – це новий персонал,  відібраний на основі відкритих кадрових конкурсів із залученням  громадськості, сучасне матеріально-технічне оснащення та нові підходи до роботи.  Рибоохоронний патруль було створено  замість ліквідованих органів рибоохорони, що були об’єктом численних нарікань збоку рибалок та підприємців галузі.

До рибного патруля Івано-Франківщини було відібрано 5 працівників, до патруля Тернопільщини 4 працівники, до Харківщини – 4 працівники, до Рівненщини – 2 працівники. З 16 по 20 січня вони проходили навчання та координацію по принципу рибоохоронного патруля Київщини на базі Управління Держрибагентства у Києві та Київській області.

За два тижні роботи рибоохоронним патрулем Харківщини проведено 8 рейдів під час яких викрито 36 порушень правил рибальства. У порушників вилучено 10 заборонених знарядь лову – сіток та 68 кг риби. Тернопільським рибоохоронним патрулем проведено 12 рейдів та викрито 14 порушень правил рибальства. Також на початку лютого Управління долучилось до гуманітарної акції, яка проводиться на Тернопільщині з метою надання гуманітарної допомоги мешканцям Авдіївки, які постраждали внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів.

Рибоохоронним патрулем Івано-Франківщині проведено 11 рейдів та задокумен¬товано 17 фактів порушення правил рибальства. Виявлено та вилучено 15 сітних знарядь лову, сумарна довжина понад 400 м та 2 знаряддя для багріння риби.

Рівненським рибоохоронним патрулем викрито 2 порушення правил рибальства, вилучено 2 знаряддя лову – сітку і остроги. Також рибні патрульні систематично проводять роз’яснювальну роботу серед рибалок щодо заборони лову на зимувальних ямах та меліоративних заходів у разі виникнення задухи риби.

"Випробувальний термін патрульних складе до 6 місяців. За цей час вони зможуть проявити себе та показати реальні результати роботи: затримання порушників правил рибальства, ефективна охорона водних біоресурсів. Кандидати, що у роботі переслідуватимуть власні непрозорі інтереси – випробувальний термін не пройдуть  і будуть звільнені", –  повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Держрибагентство поставило собі за мету відібрати  у патруль  людей, вмотивованих у позитивних змінах в рибному господарстві, тому з першою хвилі кадрових  конкурсів в 4 управліннях заповнили лише  15 вакансій з 48. Найближчим часом буде оголошено додатковий конкурс.

"Чекаємо  на людей, вмотивованих до  ефективної роботи. Зі свого боку держава створює  достойні умови праці – сучасна техніка, паливо та зарплата 6-7 тис грн. Це в декілька разів вище за посадовий оклад в ліквідованій рибоохороні 1,2  тис грн. Потрібно просто чесно працювати і наводити лад на наших водоймах",  ̶  додав Ковалів.

Нагадаємо, реформа органів рибоохорони, що включає ліквідацію діючих органів рибоохорони та створення нового органу  рибоохоронного ("рибного") патруля була розпочата 30 вересня 2015 р. (постанова КМУ №894). Реформування органів рибоохорони та створення на українських водоймах системи контролю європейського рівня  окрім запуску рибоохоронного патруля включає запровадження електронної системи моніторингу суден та звітності про вилов для рибалок-промисловиків, а також сертифікату походження риби.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 1915 | Додав: adminA | Теги: рибоохоронна, робота, початок, україна, патруль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]