Вт, 2024-04-16, 14:02
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Січень » 10 » Рідкісного динозавра віком 70 мільйонів років розкопали у Китаї
00:02
Рідкісного динозавра віком 70 мільйонів років розкопали у Китаї

китай розкопка динозавр Рідкісні скам'янілості динозавра з кладкою яєць виявлені вченими в східній китайській провінції Цзянси. Вік знахідки, за попередніми даними, становить близько 70 мільйонів років.

Про це повідомляє видання "Сіньхуа" з посиланням на публікацію результатів дослідження в науковому журналі Science Bulletin.

Дослідники повідомляють, що в результаті археологічних робіт було знайдено дорослу особину динозавра сімейства тероподів. Знахідка містить скелет динозавра, кладку яєць з ембріонами й гніздо. Двометровий динозавр, вказує агентство, лежить на кладці яєць так само як сучасні птахи.

Як зазначив науковий співробітник Юньнаньського університету Бі Шуньдун, слова якого наводить агентство, знахідка дозволяє краще зрозуміти процес вилуплення динозаврів з сімейства тероподів з яєць. Дослідження показали, що ембріони в кладці знаходяться на різній стадії розвитку, що свідчить про асинхронне вилуплення.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1356 | Додав: admin | Теги: розкопка, динозавр, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]