Чт, 2024-04-18, 23:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 15 » РНБО розглядає 2 сценарії війни на Донбасі
13:08
РНБО розглядає 2 сценарії війни на Донбасі

 Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявляє, що у зв'язку з насиченням бойовиків російською зброєю, а також концентрацією наступальних сил військ РФ на кордоні з Україною влада розглядає два основні сценарії розвитку подій.

"Можливі два основні сценарії. Перший - відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і наступ за активної участі збройних сил Російської Федерації, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна", - сказав Турчинов, виступаючи з трибуни Верховної Ради у четвер, 15 січня.

При цьому він додав: "другий сценарій передбачає спроби Кремля не допустити стабілізації ситуації в Україні, активізацію терористичної діяльності, припинення протистояння в тривалий збройний конфлікт з виснаженням економічного, військового, морально-психологічного потенціалу України, створенням передумов для реалізації своєї мети - знищення державності та незалежності України".

Турчинов повідомив, що за даними української сторони на окупованій частині Донбасу розгорнуте військове угруповання чисельністю понад 36 тис осіб, з них 8,5 тис військовослужбовців регулярних військ Російської Федерації.

"Вони мають на озброєнні 542 одиниці танків, до 990 бойових броньованих машин, артилерійських систем, у тому числі систем залпового вогню - 694 одиниці, реактивних комплексів "Точка-У"- 4 одиниці, зенітно-ракетних комплексів - до 57 одиниць", - сказав він.

Крім того, за словами секретаря РНБО, вздовж східного кордону України з Росією в повній бойовій готовності перебувають близько 52 тис російських військ зі значним наступальним потенціалом, більше 300 танків, понад 1800 броньованих машин, більше 750 артилерійських систем і систем залпового вогню, до 360 бойових літаків і ударних вертольотів.

Зазначимо, в зоні антитерористичної операції за минулу добу встановлений рекорд за кількістю обстрілів з боку бойовиків. Раніше радник заступника міністра оборони Василь Будик заявляв, що президент РФ Володимир Путін міг віддати наказ піти в наступ на Донбасі.

Нагадаємо, 13 січня через обстріли бойовиків обвалилася диспетчерська вежа аеропорту. Зав'язався запеклий бій. Силовики зуміли відбити атаку. У штабі АТО заявили, що новий термінал донецького аеропорту все ще перебуває під українським контролем.

Цього ж дня терористи обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів. На місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка. Таким чином, кількість жертв досягла 12 людей. Понад півтора десятки поранених жителів залишаються в лікарні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1995 | Додав: admin | Теги: Донбас, війна, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]