Чт, 2024-03-28, 19:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 17 » Росія не віддає уламки президентського Ту-154 - Дуда здивований
10:17
Росія не віддає уламки президентського Ту-154 - Дуда здивований

Той факт, що Росія не хоче віддавати Польщі уламки літака Ту-154М, в авіакатастрофі якого загинув колишній польський президент Лех Качинський, викликає підозри. Про це 16 вересня 2016 року заявив на прес-конференції президент Польщі Анджей Дуда, передає PAP.

"Я здивований, що Росія не хоче віддавати уламки. Цей факт породжує всі види припущень, які не йдуть на користь Росії. У нормальних умовах, той, кому нічого приховувати, просто повертає іншій країні її власність", - сказав він.

Міністр МЗС Польщі Вітольд Ващиковський додав, що розбитий літак вдалося б повернути, якби уряд Дональда Туска пішов на співпрацю з Росією в розслідуванні.

"Цей розбитий літак могли б повернути, якби попередній уряд прийняв інше рішення і почав активну співпрацю з Росією за даними слідства, вирішив провести розслідування на підставі інших правових документів, і звернувся до міжнародних організацій за допомогою", - сказав голова МЗС.

Він додав, що "сьогодні за шість років надзвичайно важко насправді відновити зруйнований літак".

Перед цим стало відомо про фальшування записів "чорних скриньок" літака Ту-154М, який 2010 року зазнав авіакатастрофи під Смоленськом, було сфальсифіковано, а також приховування багатьох документів, пов'язаних з цією трагедію.

Окрім того, нещодавно підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи заявила, що має свідчення маніпулювання Росією окремими даними, що стосуються трагедії.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1795 | Додав: adminA | Теги: президентський ту-154, уламки, Росія, Дуда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]