Пт, 2024-04-19, 18:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Березень » 4 » Росія затикає рота українській льотчиці під час суду за звинуваченням у вбивстві журналістів - Independent
18:42
Росія затикає рота українській льотчиці під час суду за звинуваченням у вбивстві журналістів - Independent

"Надія Савченко, пілот гелікоптера, звинувачена у вбивстві російських журналістів під час жорстоких боїв на неспокійному сході України, припускала, що їй дозволять вимовити останнє слово наприкінці процесу, який її адвокати називають "показовим", - передає Надя Біерд, кореспондент Independent у Москві.

"Однак їй заборонили говорити, і вона відразу присягнулася почати голодування", - повідомляє журналістка, не уточнюючи, що Савченко вже оголосила голодування в середині грудня 2015 року, а цього разу йдеться про перехід до сухого голодування, тобто відмову від води. Біерд зазначає, що відмова суду вислухати промову Савченко, хоча до ймовірного закінчення слухань залишалося 90 хвилин, розлютив льотчицю.

"У переповненому залі суду в Ростовській області на півдні Росії Савченко оголосила протест", - йдеться в статті.

"Тепер наш головний пріоритет - переконати Надю не переходити до сухого голодування, - сказав Independent захисник Савченко Микола Полозов. - Людина може прожити від двох до п'яти днів на сухій голодовці".

"В Україні Савченко стала символом боротьби з російською агресією, - повідомляє Біерд. - У жовтні 2014 року Савченко обрали в український парламент. Вона заочно стала делегатом України в Парламентській асамблеї Ради Європи".

Переклад Inopressa.ru

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1852 | Додав: adminA | Теги: українська льотчиця, вбивство журналістів, Росія, Independent, звинувачення, Суд, рот | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]