Пт, 2024-04-19, 18:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 17 » Розгадати таємницю дошки Стівена Хокінга спробує лондонський музей науки
18:59
Розгадати таємницю дошки Стівена Хокінга спробує лондонський музей науки

дошка хокінг Один з найвідоміших учених наших часів, Стівен Хокінг, помер у 2018 році. Він був фізиком-теоретиком, а його інтереси торкалися космосу й астрофізики. Після себе він залишив не лише величезний багаж напрацювань, й загадкову дошку.

Незабаром після закінчення Кембриджського університету у майбутнього вченого, тоді ще дуже молодого, діагностували невиліковне захворювання – бічний аміотрофічний склероз. З часом він призвів до повного паралічу і втрати мови. Але це не завадило активно займатися наукою та викладанням.

Загадкова дошка

У лондонському Музеї науки нещодавно з'явився незвичайний експонат – шкільна дошка з квартири Хокінга, густо всіяна різними малюнками, словами, фразами, знаками й рівняннями.

Їх автори – колеги-фізики Хокінга, які брали разом з ним участь у конференції з питань суперпростору і супергравітації у Кембриджському університеті в далекому 1980 році.

Довгий час про існування цієї дошки ніхто не знав – експонатом виставки, присвяченої Хокінгу, вона стала лише через 42 роки після створення.
Головна інтрига – розгадати таємницю цих загадкових малюнків.

Наприклад, що може означати фраза "симетрія ступору", зображення бородатого інопланетянина і кальмара з пласким носом, який повзе по стіні? Або ж яку таємницю приховує банка з написом "Exxon supergravity"?

Надія на розгадку є. Адже друзі й колеги вченого, які брали участь у "розписі", ще живі. Можливо, вони зможуть згадати давню зустріч у квартирі Хокінга і допоможуть розкрити таємницю загадкової дошки.

Цікаво, що дошка весь цей час зберігалася. Ніхто за стільки часу не стер малюнки й написи, зроблені на ній. Вона поєднується з десятками інших експонатів, включаючи копію докторської дисертації фізика 1966 року, дисертацію про розширення Всесвіту, його інвалідний візок і персоналізовану куртку, подаровану йому творцями "Сімпсонів" на честь його багаторазових появ у шоу.

Як повідомляє The Guardian, виставка триватиме до 12 червня в Музеї науки в Лондоні, а потім вирушить у дорогу з зупинками в кількох інших музеях Великої Британії.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1286 | Додав: admin | Теги: Хокінг, лондон, музей, дошка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]