Вт, 2024-04-30, 07:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 22 » Розкривати реальні імена зобов'яже блогерів Китай
00:24
Розкривати реальні імена зобов'яже блогерів Китай

Китайські інтернет-користувачі змушені виходити з тіні та розкривати свої імена й особи в соцмережах. Особиста безпека та комфорт – тепер під загрозою. Багато блогерів уже прощаються зі своїми обліковими записами, оскільки Пекін ввів нові правила роботи в Інтернеті.

З цього місяця популярні в Китаї блогери мають публічно розкрити свої справжні імена. Про це заявив генеральний директор китайського гіганта соцмереж Weibo.

Пекін і раніше вимагав від інтернет-користувачів реєстрації із зазначенням особистих даних, але тепер вони мають показати свої справжні імена всім іншим.

Експерт з питань Китаю Тан Цзінюань сказав: "Раніше багато людей, особливо впливових, активно викривали та обговорювали різні соціальні проблеми в Інтернеті, розкривали неправомірні дії влади. Тепер, після запровадження нового правила, мало хто це робитиме. Адже вони самі зроблять себе потенційними об'єктами для переслідувань. Усі знатимуть їхні справжні імена, де вони мешкають і хто вони такі".

Для переходу влада дала два місяці. Правило пошириться на впливових людей, які мають більш як півмільйона підписників.

Експерти зазначають, що багато блогерів ведуть пропекінські акаунти. Для них це бізнес, який допомагає заробити, а також сприяє пропаганді китайського режиму. Але після того, як їхні імена стануть надбанням громадськості, це буде непростим завданням.

Новина викликала гарячі дебати серед користувачів Інтернету.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1100 | Додав: admin | Теги: Інтернет, блогер, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]