Пт, 2024-03-29, 11:43
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Березень » 16 » Розподіл робочих вакансій в Польщі
08:02
Розподіл робочих вакансій в Польщі

Україна ось уже чверть століття як стала незалежною державою і признана практично всіма країнами світу. Та цими роками із-за недолугої політики можновладців в нашій державі економічно-соціальна криза якій не видно кінця. Всі негативні процеси породили масове безробіття і громадяни України для покращення свого життя змушені шукати роботу за її межами. Останнім часом доволі привабливою стала робота в Польщі і наші громадяни приїжджають в Польщу шукаючи тут роботу. В цій державі теж немало своїх проблем, адже поляки виїжджають на роботу в інші країни світу де заробітна плата більш приваблива ніж в їхній державі. Польща вже роками член Європейського Союзу, а значить її громадяни можуть без проблем мігрувати по Європі і в інші країни в пошуку роботи. Завдяки цьому тут багато вакансій на роботу. Найбільше вільних робочих місць у Варшаві, польські зарплати в порівняні з нашими в рази більші. З багатьох професій тут можна знайти роботу як правило, тільки в столиці.

До прикладу роботу журналіста марно шукати в Кракові, чи в тому ж Вроцлаві бо всі основні редакції розміщені в столиці. В метрополіях існують деякі філії де оплата праці бажає кращого і то на роботу можна влаштуватися тільки завдяки знайомству. Один з прикладів: журналіст популярного видання масової інформації у Варшаві отримує чотири тисячі злотих, тобто тисячу євро. Та вже у Кракові його зарплатня буде тисяча шістсот злотих і це всього лиш чотириста євро і робота тут в основному не за контрактом, а за цивільним договором. Таке саме явище спостерігається на рахунок інших професій. Коли у вас вища освіта, а відповідно і досвід роботи то роботу соціолога, чи політолога, або експерта неурядової організації, та інші соціальні професії за межами столиці не знайти. Роботу в сфері медицини, а також посаду юриста, чи програміста і інші професії можна знайти і в регіонах Польщі. До прикладу у Вроцлаві, та Кракові для програмістів умови праці найкращі.

Робота в Чехії, особливо в столиці, та інших містах стала для наших громадян доступнішою. Іноземцям в цій країні, так звана карта працівника надається тільки на ті вакансії де на протязі місяця не знайшли громадянина Чехії, чи іншої країни Європи. Іноземний претендент на робочу вакансію повинен бути внесений в базу даних Міністерства Праці цієї країни. На термін робочого договору Міністерство Внутрішніх Справ видає карту працівника. Даний документ в загальному надають на два роки, після закінчення терміну по потребі продовжують. Це пластикова картка де вказані біометричні дані тої, чи іншої особи. Для отримання даного документа потрібно у своїй країні звернутися в чеське консульство. Тут окрім заяви треба оформити трудовий договір і на основі пластикової картки вже працюючи в Чехії можна змінювати місця роботи. Але іноземний робітник повинен погодити відповідні зміни в трудових відносинах з Міністерством Внутрішніх Справ цієї країни.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 11016 | Додав: adminA | Теги: робота в Ізраїлі, робота в Англії, робота в Німеччині, робота в Бельгії, робота в Швеції, робота за кордоном для, Робота в Польщі, робота за кордоном | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]