Пт, 2024-04-19, 14:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 17 » Саакашвілі дав прочухана прокурорам: не терпітиму "бєспрєдєл". ВІДЕО
10:25
Саакашвілі дав прочухана прокурорам: не терпітиму "бєспрєдєл". ВІДЕО

Керівник Одеської ОДА Михайло Саакашвілі провів нараду з працівникам прокуратури області, на якій різко розкритикував їхню роботу, передає прес-служба політика.

Свій виступ Саакашвілі почав так: "Я останні дні збираю інформацію від підприємців області і це стосується якраз діяльності деяких з ваших прокурорів, пов'язаних з тим, що, з мого погляду, є прямим наслідком або рецидивом загального нагляду. Ось такий випадок, що значить: тут зараз найбільше потрібні інвестиції Одеській області.

Я був у Ренійському районі. У Ренійському районі катастрофічна бідність і людям потрібно дуже багато речей. Але там зараз один місцевий підприємець робить зараз поромну переправу на Румунію. Це там просто життєво необхідно, я був у Вилкові, якщо б там була поромна переправа, то кількість туристів була б у рази більша. Я не знаю - у п'ять-шість-сім разів більше. Звісно, вони там починають робити переправу. Потім прокуратура прямо направляє листа, де написано, що ми вимагаємо у вас документи з метою подальшого можливого позову, що ми повинні пред'явити вам".

Він поставив запитання прокурору: "Ви в курсі цього?" Прокурор відповів: "Конкретно в ситуації я не в курсі, саме щодо цієї переправи, але хочу сказати, що це вписується, в принципі, у функціональні обов'язки прокуратури".

Губернатор його перебив: "Вибачте, функціональний обов'язок прокуратури - лякати інвесторів, як тільки він зайде? Зачекайте! Я інвестор, заходжу. І перше, що я отримую від держави, - не допомогу, не дружбу, а отримую листа від прокуратури, що надішліть мені документи, щоб потім я мав змогу проти вас скласти позови і посадити. Це називається рекет, дорогий мій. Бандитизм - це функціональний обов'язок прокуратури? Це називається бандитизм і рекет! Коли заходить бізнесмен, і коли перше, що він отримує від правоохоронних органів, - "надішліть мені документи", тому що я потім повинен вас посадити. Це називається бандитизм, якщо ви збираєтеся далі продовжувати тероризувати бізнес з метою отримання хабарів, бо інакше це не називається".

Далі одеський губернатор продовжив: "Пані Горностаєва пише ці листи. Друге. "Бруклін-Київ". Ми всі знаємо, як оформляються тут землі. Ці землі оформляються за хабарі. У цій будівлі і в інших будівлях. Землі не оформляються. Є інвестиції Берді. Величезні інвестиції - там сотні і тисячі людей будуть. В результаті та ж сама шановна пані Горностаєва пише їм листа, і практично й від імені ОДА йде позов держави. Формально, у другому випадку, процедури дотримані. Хоча ми прекрасно знаємо, що є другий термінал, який хоче видалити конкурентів. Так працюємо. Вибачте".

Саакашвілі також зазначив: "Є багато порядних співробітників. І в СБУ, і в прокуратурі, і в інших органах. Ми хочемо працювати інакше. Крутійство. Ми там знаємо такі інтереси, ми державний інтерес захищаємо. Бачили ми такі "державні інтереси". Державний інтерес починається там, де закінчуються хабарі. Хто захищає звичайну людину? Ніхто. Тому говоримо: або ми працюємо інакше, або я оголошую всім таким посадовим особам війну. Ми на війні і війна з корупцією - це конкретна річ. Або тут буде хороша ситуація для інвесторів, для перевізників вантажів і для звичайних громадян, або ви будете займатися терором бізнесу. На чому б це не обґрунтовувалося. Тому ви можете відповідати як хочете, але з цього моменту ми будемо кожен випадок за горло брати, щоб цього не було. І хай не розраховує ніхто на покровителів у Києві. Мені все одно до покровителів у Києві. Мій покровитель - народ України, якому я поклявся, що зробимо краще життя. А не тимчасові там посадовці якісь".

Саакашвілі про рознос прокурорам: це звичайний метод розмови з держслужбовцями, які погано розуміють свої обов'язки

Глава обладміністрації Одеської області Михайло Саакашвілі вважає, що жорсткі форми розмов з недбайливими чиновниками себе виправдовують. Про це пише головред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у Facebook.

Він зазначає, що Михайло Саакашвілі прокоментував нараду з прокурорами в Одеській області: "Це звичайний метод розмови з держслужбовцями, які погано розуміють свої обов'язки служити народу. А як ви думаєте ми в Грузії проводили реформи? Це абсолютно звичайна розмова - нехай її подивляться кандидати на посади голів районних адміністрацій - ось тепер в Одеській області треба говорити з тими, хто не розуміє, що думка народу, простих людей - це головний критерій оцінки роботи чиновника. А не ті красиві правильні слова, якими він по інструкції звик виправдовувати свою бездіяльність або свої особисті інтереси. У чиновників в Одеській області є два шляхи - або навчитися працювати за законом, і відректися від корупції, феодальних зв'язків, або потрапити до в'язниці. Миритися з беззаконням ми не будемо. Лордкіпанідзе зараз займається обласною міліцією, сподіваюся, ми найближчим часом побудуємо дієздатну правоохоронну структуру. Завтра я виїжджаю на весь день у Ренійський район, це вже не перший мій виїзд, і такі виїзди будуть і далі, я своїми очима найближчим часом побачу всю область. Бідність і відчай людей великі, ми повинні зробити все, щоб вони якомога скоріше побачили реальні зміни. Жодного дня втрачати не можна".

Зазначимо, Саакашвілі розробив триетапну програму перетворення Одеського регіону. За його словами, програма передбачає три етапи: 50-денний, 100-денний і на 6 місяців. Наприклад, 50-денна програма передбачає конкурс з визначення голів усіх 26 районних адміністрацій Одеської області.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11260 | Додав: abel | Теги: відео, Саакашвілі, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]