Пн, 2024-04-29, 22:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Червень » 30 » Саміт НАТО охоронятиме польський спецназ
00:27
Саміт НАТО охоронятиме польський спецназ

Польща скерує до Литви контингент спецпризначенців для забезпечення безпеки саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі. Про це в четвер оголосило Бюро національної безпеки Польщі.

Рішення, узгоджене президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким і міністром оборони Маріушом Блащаком, є "результатом домовленостей між президентами Польщі та Литви про ширшу військову співпрацю".

Польські спецпризначенці виконуватимуть завдання за допомогою засобів повітряних перевезень, гелікоптерів і систем протидії безпілотним літальним апаратам.

За словами очільника Бюро нацбезпеки Польщі Яцека Сівери, контингент розпочне підготовку з проведення серії навчань, запланованих на наступний тиждень, зокрема на Сувалкському перешийку й об'єктах критичної інфраструктури.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня. Як повідомили у Збройних силах Литви, понад 3 тисячі військових сприятимуть забезпеченню безпеки під час саміту.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1128 | Додав: admin | Теги: саміт, охорона, НАТО, польський, Спецназ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]