Сб, 2024-04-27, 00:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 23 » СБУ звинувачує оточення Коломойського у бандитизмі
17:21
СБУ звинувачує оточення Коломойського у бандитизмі

Посадовці Дніпропетровської обласної державної адміністрації підтримують озброєні злочинні угруповання, що діють у Донецькій та Дніпропетровській областях, заявляє глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"І злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій та Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей, - це єдине організоване злочинне угруповання, єдина банда. Саме вона звертається, а іноді навіть отримує підтримку, а ми обґрунтовано підозрюємо фінансування посадовцями Дніпропетровської обласної державної адміністрації", - сказав Наливайченко на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами, посадовці Дніпропетровської обладміністрації перешкоджають розслідуванню.

"Усі посадовці, особливо в Дніпропетровській обласній державній адміністрації, зараз погрожують нашим слідчим, які через загрозу застосування незаконних збройних формувань, зокрема "Січ" - підприємство, яке нібито є охоронною структурою. Зараз нам погрожують застосуванням цих озброєних людей, щоб зупинити слідство і затримати вбивцю", - заявив Наливайченко, запевнивши, що це зробити таким структурам не вдасться.

Голова СБУ повідомив, що генеральний прокурор об'єднав в одне провадження кримінальні провадження про вбивство капітана СБУ, викрадення громадян України, "результати всіх обшуків і вилучення небезпечної зброї та вибухівки".

"Організовані злочинні угруповання добре профінансовані, скоординовані, з виходами на політичних представників, зокрема народних депутатів, із впливом і координацією, як ми обґрунтовано підозрюємо, посадовцями окремих обласних державних адміністрацій, здійснювали злочинні викрадення людей, тортури, озброєні, зокрема у стані алкогольного сп'яніння, контрабандні перевезення високоліквідних вантажів, передусім алкоголю й сигарет", - розповів Наливайченко.

Корбана й Олійника допитали, вони погрожували

Чиновників Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана і Святослава Олійника допитали з приводу викрадення чиновника мерії Дніпропетровська Олександра Величка, передає "Українська правда".

За словами Наливайченка, Корбан і Олійник погрожували застосуванням сили та бойових підрозділів проти правоохоронців, які займаються припиненням контрабандних перевезень через лінію розмежування у зоні АТО.

"Прізвища тих, що нами допитані і погрожували, – громадянин України Олійник і громадянин України Корбан", - сказав Наливайченко.

Він також додав, що за дорученням президента в єдине провадження об’єднано справи про викрадення Величка і вбивство невідомими капітана СБУ у Волновасі під час зупинення контрабандного вантажу.

Раніше повідомлялося, що 25 лютого невідомі люди в камуфляжному одязі насильно посадили директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

Бабушкінський райсуд Дніпропетровська 28 лютого дозволив правоохоронним органам отримати у мобільного оператора роздруківку телефонних розмов 4-х членів "ДУКу" – добровольців "Правого сектору", яких міліція підозрює у причетності до викрадення.

5 березня з’явилося відеозвернення Величка, у якому дніпропетровський чиновник сказав, що нібито сам влаштував своє викрадення.

А 21 березня на одній з вулиць Волновахи (Донецька обл.) невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. За непідтвердженими даними, між офіцером і добровольцями виник конфлікт через те, що останні намагалися перевозити контрабанду, а співробітник СБУ спробував це припинити.

Президент доручив роззброїти всіх осіб, що перебувають у будівлі "Укрнафти"

Наливайченко повідомив, що президент України Петро Порошенко доручив правоохоронцям роззброїти всіх осіб, що перебувають у будівлі "Укрнафти".

"Ми підтверджуємо незаконну діяльність групи осіб, зокрема зі зброєю, яку зафіксувало і МВС, і журналісти, ми підтверджуємо, що діяльність так званої структури "Січ", яка називалася, зокрема, "Крок", - це ті підприємства, які створені в Дніпропетровську. Ми підтверджуємо, що ніяких законних підстав для діяльності цієї структури в Україні немає. І найближчим часом - є вже чіткі вказівки і президента, і, я так розумію, генеральний прокурор контролюватиме, щоб, по-перше, кожна людина, причетна до перебування в "Укрнафті", має бути роззброєна, якщо і були дозволи - їх має бути скасовано", - розповів голова СБУ.

За словами Наливайченка, СБУ готова допомогти міліції в затриманні кожної людини, а також "броньованих КрАЗів без номерів, що з'явилися в центрі Києва".

Нагадаємо, після протистояння навколо "Укртранснафти" ще одним конфліктним вогнищем стала "Укрнафта". У неділю, 22 березня, біля центрального офісу компанії ПАТ "Укрнафта" в Києві було змонтовано металеві огорожі. Компанія заявила про "посилення охорони".

Народні депутати і журналісти стверджували, що вхід до будівлі заблокували люди, що представилися бійцями полку патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1" МВС України. Проте колишній командир батальйону, народний депутат України (фракція "Народний фронт") Юрій Береза спростував цю інформацію.

Народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка"), що пізніше був в "Укрнафті", повідомив, що в приміщенні перебувають співробітники охоронної компанії, співзасновником якої є сама "Укрнафта". За його даними, ці охоронці не мають права на носіння зброї.

Верховна Рада схвалила урядовий законопроект №2273, який передбачає зниження кворуму для проведення зборів акціонерів до 50%+1 акція не з 1 січня 2016 року, а невідкладно.

Одним із ключових підприємств, на яке вплине ухвалення цього законопроекту, є "Укрнафта", в якій міноритарії багаторазово блокували проведення загальних зборів, зміну менеджменту та виплату дивідендів.

Міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" контролює Ігор Коломойський.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11101 | Додав: abel | Теги: Олійник, корбан, Коломойський, Укрнафта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]