Пт, 2024-03-29, 03:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 31 » Сезон тепличних томатів стартував в Україні
08:08
Сезон тепличних томатів стартував в Україні

Цього тижня в України стартував сезон томатів з вітчизняних теплиць. За даними щоденного моніторингу проекту EastFruit, цього тижня вибірки почалися лише в декількох комбінатах центрального регіону країни, а до середини квітня до збору врожаю планують приступити більшість виробників тепличного томату.

Характерною особливістю цього сезону стали високі ціни на перші партії місцевої продукції. Так, цього тижня томат вітчизняні комбінати відпускали не дешевше 60 грн/кг (2,20 дол./кг), що в середньому на 20% вище, ніж на початку минулого сезону. Для порівняння: в кінці березня минулого року ціни на томат з місцевих теплиць озвучувалися від 50 грн/кг (1,83 дол./кг).

При цьому багато ключових гравців ринку впевнені, що на такому високому рівні ціни протриматися недовго, через високу конкуренцію з імпортними томатом, який зараз майже в 2 рази дешевше вітчизняного.

Що стосується ситуації в сегменті імпортного томата, то цього тижня ціни на дану продукцію знижувалися. Так, сьогодні турецькі помідори надходять в продаж по 38-43 грн/кг (1,39 – 1,58 дол./кг), що в середньому на 9% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. Знижувальну цінову динаміку в сегменті імпортного томата оператори ринку пов’язують з відсутністю попиту у населення на цю продукцію. Покупці нерідко скаржаться на якісні характеристики турецького помідора.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1465 | Додав: adminA | Теги: сезон, старт, томат, тепличні, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]