Пт, 2024-04-19, 12:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Листопад » 19 » Ще й Петербург після Москви сильно засмердівся
18:38
Ще й Петербург після Москви сильно засмердівся

В Санкт-Петербурзі другий день стоїть густий туман, який місцеві жителі називають смогом через запах гару.

Фахівці, однак, зазначають, що не варто пов'язувати ці два явища - всьому виною може бути температурна інверсія, вихлопи та пічне опалення, повідомляє "Фонтанка.ру".

Ще у вівторок, 18 листопада, в соціальних мережах почали з'являтися фотографії густого туману, що огорнув Петербург. "Північ Петербурга заволокло чи то туманом, чи то смогом. Деякі відчувають запах диму, - зазначали користувачі соцмереж.

- Зловісний туман огорнув майже все місто. Мало того, що туман підозріло білий, так він ще й пахне гаром". Співробітники МНС кілька разів брали проби петербурзького повітря за допомогою хіміко-радіологічної лабораторії, проте перевищень допустимих норм речовин зафіксовано не було.

У прес-службі МНС по Петербургу заявили, що гар і туман дійсно є, але пояснюються виключно природними явищами: "У прохолодну безвітряну погоду дим з приватного сектора, де топлять печами, змішався з туманом, у зв'язку з чим і здається, що місто накрив смог ".

Іншу версію висловили в міському Гідрометцентрі. Синоптики підкреслили, що через різке зниження температури та ще неостиглої води в річках і озерах в місті утворився туман, який не розсіюється через відсутність вітру.

"Крім цього, всі шкідливі речовини залишаються в цьому тумані, як зазвичай це буває. Місто у нас брудне, на машинах їздять всі, від школярів до пенсіонерів, гар - це звичайні вихлопні гази", - додали синоптики.

 

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 11205 | Додав: adminA | Теги: петербург, засмердівся, Москви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]