Пт, 2024-04-19, 10:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Що необхідно знати про катаракту: поради
18:27
Що необхідно знати про катаракту: поради

Катаракта, тобто помутніння кришталика - найпоширеніше захворювання очей. Основна причина патології - старіння. Провокують катаракту – глаукома, діабет та вплив сильного сонячного світла. Багато людей не знають, що у них катаракта на ранній стадії.

А оскільки захворювання зазвичай розвивається повільно, хворі можуть жити з проблемою роками та не відчувати значного впливу на зір. Але коли симптоми з'являються вперше, лінза стає мутною, що ускладнює визначення деяких кольорів.

Наприклад, ви можете подумати, що носите пару чорних шкарпеток, але друзі кажуть, що ви насправді носите фіолетові. Інші скаржаться на відблиски фар, занадто яскраве сонячне світло або ореол навколо ламп. Якщо катаракта заважає повсякденній діяльності, такій як: читання, водіння автомобіля або перегляд телевізора, то операція є єдиним ефективним лікуванням

Які можуть виникнути ризики під час хірургії з видалення катаракти?

Спеціалісти наголошують, що якщо операція дійсно необхідна, ризик ускладнень невеликий, і у більшості пацієнтів зір поліпшується. Проте, як і при будь-якій операції, завжди є ризик інфекції або проблеми з кровотечею. Наприклад, хірурги можуть попросити тимчасово припинити прийом будь-яких ліків, які можуть викликати кровотечу під час операції.

Операція з видалення катаракти також збільшує ризик відшарування сітківки, потенційно серйозне ускладнення, яке може привести до втрати зору.

Як запобігти катаракті?

Не існує надійного способу, аби захиститися від катаракти. Але вважається, що зменшення впливу сонячного світла шляхом носіння сонцезахисних окулярів, а також вживання фруктів і овочів корисно про профілактики захворювання.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1518 | Додав: adminA | Теги: порада, катаракта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]