Пт, 2024-04-19, 22:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Грудень » 15 » Що робить мозок під час сну - вчені
15:01
Що робить мозок під час сну - вчені

Вчені з Кембріджського університету досліджували процеси, що відбуваються в мозку людини під час сну. Наукові працівники краще зрозуміли, як функціонують зв’язки між нейронами, які змушують мозок певним чином форматувати інформацію.

Ми з’ясували, що вчені здійснили експеримент, в якому стимулювали нейронні зв’язки мишей, які перебували у стані, подібній фазі повільного сну у людей. В результаті вони виявили, що нейронні сигнали, відповідальні за сприйняття актуальної інформації, під час сну зміцнюються.

Але ті нейронні зв’язки, які відповідають за незначні відомості, навпаки, послаблюються. Як наслідок, у сплячої людини з пам’яті зникають спогади про не дуже важливі факти.

За словами керівника наукового проекту Ани Гонсалес Руеда, "хоча мозок володіє екстраординарним об’ємом пам’яті, підтримка зв’язків нейронів і їх активності вимагає багато енергії – навіть без процесу збереження інформації мозок забирає 20% всіх калорій".

Це, пояснив фахівець, змушує мозок діяти якомога ефективніше, і він зберігає тільки те, що дійсно необхідно і актуально.

Дослідники думають, що такий механізм допомагає запобігти перезбудженню нервової системи, що дуже важливо для зберігання мозком інформації протягом якомога більш тривалого терміну.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1621 | Додав: adminA | Теги: вчені, сон, робота, мозок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]