Пн, 2024-04-29, 14:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Лютий » 13 » Що таке смерть з погляду науки - вчені
00:35
Що таке смерть з погляду науки - вчені

Як і народження, вмирання – тілесний процес, що складається із певних стадій. Швидкість цього процесу може змінюватись, а іноді для полегшення навіть потрібне медичне втручання. Згідно з наукової статті, яка була опублікована в BBC Science Focus, більшість людей у ​​міру наближення смерті втрачають інтерес до їжі та пиття. Також людям, які вмирають, постійно не вистачає енергії, тому вони все менше часу проводять бадьоро. При цьому сон для них стає просто зануренням у несвідомий стан на більш тривалі періоди.

У міру вмирання серце починає битися слабше, падає кров’яний тиск, тьмяніють нігті. Внутрішні органи у людини функціонують дедалі гірше, кров’яний тиск падає. Часом людина в останні моменти свого життя може відчувати занепокоєння, замішання, поступово занурюючись у несвідомість.

Як повідомляють вчені, наразі немає перевіреного способу зрозуміти, що люди відчувають під час смерті. Нещодавні дослідження показують, що навіть перед смертю несвідомий мозок реагує на шум у кімнаті, але науковці не знають, яке значення ці звуки мають для людини.

Кетрін Меннікс розповідає, що дихання людей, які перебувають у непритомному стані, слідує автоматичним шаблонам, які створюються дихальним центром у стовбурі мозку. Люди, що вмирають, не відчувають свого рота або горла, тому вони можуть дихати важко, шумно, через задню стінку горла може виділятися слина, але у людини це не викликає дискомфорту.

Дихання рухається від глибокого до поверхневого і від швидкого до повільного в повторювальних циклах; згодом воно сповільнюється, стає поверхневим. Можуть виникати паузи, після яких дихання повністю припиняється. За кілька хвилин перестає битися і серце, оскільки кисень в легенях закінчується.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 162 | Додав: admin | Теги: смерть, наука | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]