Пт, 2024-04-26, 01:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Серпень » 26 » Що таке торпедо в Opel Vectra
08:52
Що таке торпедо в Opel Vectra

торпедо Opel Vectra Торпедо легкового автомобіля — це важлива деталь салону, яка відповідає за інтер'єр приладової панелі. Проте складнощі перекладу з різних мов викликали купу суперечок щодо значення цього терміну. Крім того, словом «торпедо» в різні часи називали різні деталі автомобіля.

Передня панель в транспортному засобі — це просте і доступне поняття, яке не вимагає детального опису, але ось від активних автомобілістів можна почути різні описи: торпеда, торпедо і так далі. Але що ж стало основою для появи такої нестандартної назви елемента салону?

Історичні особливості

Панель приладів в транспортному засобі — це важлива складова комфортного управління колісним засобом пересування для отримання надійності, зручностей і переваг в технічному плані. І ось спочатку компанія Торпедо займалася виготовленням передніх панелей для автомобілів, тому тепер споживач може розраховувати на ідеальну якість, практичність, надійність і, відповідно, робочі особливості деталі.

Серед важливих моментів виготовлення передніх панелей варто відзначити те, що надається великий асортимент різних технологій і матеріалів. Торпеди в транспортному засобі — це важливі складові нормального режиму функціонування, тому незалежно від того, як називається пристрій, він повинен бути надійним і якісним в плані свого виконання.

Правильно обрана деталь для облаштування Opel Vectra – це гарантія надійності, практичності, функціональності та зручності в робочому плані.

Чому передня панель стала «торпедою»?

Насправді причина отримання цією деталлю своєї назви була зовсім інша. Криється вона в тому, що автомобілістам як довоєнного часу, так і упродовж війни, нерідко доводилося стикатися з машинами, виробленими в Німеччині та Франції. Крім цього, після перемоги у Великій Вітчизняній війні, на території СРСР з'явилася величезна кількість іноземної техніки, привезеної в якості трофейної. На ній практично повсюдно були встановлені прилади, що випускаються фірмою «Torpedo», які йшли на виробничі конвеєри великої кількості автомобільних виробників. Їх установка виконувалася не в зібраному разом стані над кермовим колесом, а між водієм і пасажиром що сидів попереду.

Перші машини, випущені в СРСР, також використовували у своїх конструкціях приладові панелі іноземного виробництва. Аналогічним чином поступав і Горьківський автомобільний завод. «Форди», випущені в Радянському Союзі, були обладнані торпедо, виробленими з металу. Всі стандартні автомобільні прилади, на той момент, вимагали для себе більшої частини місця в кабіні старовинних моделей машин. На цих масивних панелях було гравіювання з написом «Torpedo», що знаходилося на зворотному їхньому боці.

Для чого потрібні накладки на панель приладів?

Накладки на торпеду Opel Vectra мають деякі переваги:

  • захист оригінального матеріалу, встановленого на торпеді;
  • можна самостійно вибрати накладку, тим самим визначивши, як в майбутньому буде виглядати панель;
  • крім усього іншого, вони додають зручності для зберігання деяких речей, але і також здатні поліпшити настрій автовласникові, своїм елегантним і незвичайним видом;
  • вибравши накладки на торпеду і накладки на панель приладів, і встановивши їх, можна не боятися, що речі посиплються на підлогу при різкому гальмуванні, через те, що вони мають поверхню проти ковзання.

Щоб встановити накладку на торпеду, не має особливого значення марка автомобіля, адже виробники створюють унікальні деталі для різних транспортних засобів. Купити накладку на торпеду дуже просто, але найважливіше — правильно її підібрати, адже потрібно враховувати не тільки модель машини, але і те, якого розміру буде деталь. Завдяки даному аксесуару, цілком можливо здивувати своїх друзів, адже витративши трохи грошей, можна істотно поліпшити зовнішній вигляд машини.

Чому чутно скрип передньої панелі в автомобілі

Причин через які скрипить торпедо безліч. Серед поширених варто виділити:

  • неправильну установку панелі в салоні автомобіля;
  • різкі зміни температури;
  • неякісне кріплення пластмасової стійки;
  • спрощена технологія монтажу.

Звичайно, спрощена збірка зараз допускається, в особливості на вітчизняних транспортних засобах, але виконуватися вона повинна з виключно натурального матеріалу. Штучні та дешеві сорти пластику в будь-якому випадку швидко починають скрипіти, особливо під час руху машини. Це буде дратувати водія та інших людей в салоні транспортного засобу.

Як вірно було підмічено кваліфікованими майстрами, скрип пластикових деталей панелі починає посилюватися в холодну погоду і в мороз. Відбувається це через те що розширяється проріз між пластиковими елементами.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1463 | Додав: adminA | Теги: Торпедо, Opel Vectra | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]