Чт, 2024-04-25, 21:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Січень » 3 » Щоб захистити батарею: як вірно заряджати iPhone
10:13
Щоб захистити батарею: як вірно заряджати iPhone

смартфон заряд Для оптимальної зарядки завжди варто використовувати оригінальні зарядні пристрої Apple або рекомендовані компанією, але не користуватися сторонніми, навіть якщо вони зможуть зарядити айфон швидше. Адже зарядки сторонніх виробників можуть мати негативний вплив на тривалість життя вашої батареї та зменшити її максимальну ємність.

Також не найкраща ідея – розряджати акумулятор до 0% або ж тримати його на 100%. За можливості варто заряджати iPhone, коли його заряд впав нижче 20%, а також знімати з зарядки після досягнення 95%.

Незалежно від того, яка у вас модель смартфону від Apple, ви можете спокійно залишати його на ніч на зарядці. Справа в тому, що у iPhone реалізовано функцію інтелектуального заряджання під назвою "Оптимізація заряджання". Ця функція полягає в тому, що смартфон аналізує те, як ви ним користуєтеся та коли зазвичай вмикаєте та вимикаєте. Для прикладу, якщо поставити телефон заряджатися на ніч, він в звичному режимі проведе зарядку до 80%, а інші 20% будуть дозаряджені ближче до того часу, коли ви зазвичай прокидаєтеся. Таким чином, попри те, що смартфон буде підключений до джерела живлення 6 чи 7 годин, на заряджання батареї він використовуватиме стільки ж часу, скільки б витратив вдень.

Однак, справа у тому, що оптимізація заряджання за замовчуванням може бути не увімкнена в налаштуваннях. Для того, щоб запустити цю функцію, необхідно увійти в Параметри, перейти в розділ Акумулятор і увійти в Заряд і справність акумулятора. Там потрібно увімкнути функцію Оптимізація заряджання.

У цьому ж розділі можна дізнатися про те, у якому стані знаходиться акумулятор та чи забезпечує він пікову продуктивність. Новий акумулятор має 100% максимальну ємність, а якщо ви активно користуєтеся своїм iPhone впродовж кількох років, цей показник може знизитися до 85-80%. Якщо максимальна ємність буде недостатньою для оптимальної роботи смартфона, це буде вказано на сторінці Заряд і справність акумулятора.

Попри те, що бездротове заряджання може розігрівати ваш смартфон, жодної шкоди для нього воно не робить. Однак важливо використовувати ліцензовані пристрої, оскільки дешеві бездротові зарядки можуть призвести до виснаження акумулятора та зменшення його пікової продуктивності.

У Apple офіційно підтвердили, що деякі моделі iPhone підтримують функцію швидкого заряджання, яка дозволяє лише за 30 хвилин зарядити акумулятор до 50%. Але це стосується лише iPhone 8 та моделей, які були випущені пізніше.

Для швидкого заряджання потрібен фірмовий кабель USB-C Lightning та один з перелічених адаптерів:

  • адаптер живлення Apple USB-C потужністю 18, 20, 29, 30, 35, 61, 67, 87, 96 або 140 Вт;
  • адаптер живлення USB-C стороннього виробника з аналогічними характеристиками, який підтримує стандарт USB Power Delivery (USB-PD).

Для швидкого заряджання iPhone 12 та більш новіших моделей підходить адаптер живлення потужністю щонайменше 20 Вт.

Потужність адаптера можна подивитися на його нижній чи верхній стороні. Таким чином, для заряджання вашого айфона можна використовувати навіть зарядку від MacBook Pro.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1172 | Додав: admin | Теги: батарея, iPhone, заряд, смартфон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]