Нд, 2024-05-05, 02:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 25 » Щоб збільшити виробництво боєприпасів НАТО закликає союзників уніфікувати стандарти
00:45
Щоб збільшити виробництво боєприпасів НАТО закликає союзників уніфікувати стандарти

НАТО спонукає своїх членів подолати протекціоністські тенденції та узгодити єдиний стандарт для артилерійських боєприпасів, щоб збільшити виробництво терміново необхідних снарядів 155-мм калібру, і знизити ціни, які різко зросли після вторгнення росії в Україну.

Адмірал Роб Бауер, голова військового комітету Організації Північноатлантичного договору, закликав країни-члени скасувати захист національних виробників зброї, бізнес-модель яких він порівняв із моделлю компаній, що виробляють принтери.

"Виробник багатіє не завдяки виробництву принтерів, а завдяки чорнилу, — сказав Бауер Reuters в інтерв’ю, опублікованому у вівторок. - Якщо ви виробляєте артилерійський снаряд, який підходить лише до зробленої вами рушниці, ви змушуєте користувачів купувати ваші боєприпаси".

За словами Бауера, ціна за один артилерійський снаряд зросла до 8 тисяч євро ($8489,60) з 2 тисяч євро до нападу росії на Україну.

Західні країни намагаються збільшити потужність артилерійських снарядів, оскільки Київ щодня запускає тисячі снарядів і витрачає запаси набагато швидше, ніж союзники можуть їх виробляти.

Хоча існує стандарт НАТО для артилерійських боєприпасів, його впровадження є добровільним, а недотримання різними країнами призвело до фрагментації ринку та ускладнило потік поставок.

Бауер сказав, що 14 країн НАТО залишили за собою право відхилятися від стандарту, тобто існує 14 різних типів боєприпасів калібру 155 міліметрів.

Він пояснив зменшення стандартизації оборонним ринком, який різко скоротився з часів холодної війни, коли країни НАТО витрачали 3%-6% ВВП на військові потреби.

"Кількість покупців зменшилася, кількість грошей зменшилася, і тому кожен захищав свою власну промисловість", - зазначив адмірал, сказавши, що під час холодної війни "кожен отримував шматок пирога".

Однак, посилаючись на значне збільшення витрат на оборону в попередні роки, Бауер висловив переконання, що протягом наступних 15 років буде достатньо грошей, які промисловість зможе заробити.

Країни НАТО поповнюють запаси, виснажені через пожертвування Києву, і тому, каже Бауер, зараз настав час розірвати цикл і зробити новий поштовх до стандартизації, також з огляду на інші сфери, такі як транспорт і медичне постачання.

"Якщо я дивлюся на позицію солдата на полі бою, вони хочуть взаємозамінності, тому що хочуть мати коробку з артилерійськими снарядами калібру 155 міліметрів, — сказав він. - І їм байдуже, хто їх створив, якщо вони підходять і можуть стріляти прямо".

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1104 | Додав: admin | Теги: виробництво, НАТО, Боєприпас | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]