Ср, 2024-04-24, 06:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Липень » 23 » Шукати ознаки життя на Марсі розпочав ровер NASA
00:13
Шукати ознаки життя на Марсі розпочав ровер NASA

ровер NASA езеро марс Новий марсохід Національного аерокосмічного агентства (NASA) США – Perseverance – завершив тестування наукових інструментів і розпочав свою основну місію – ровер приступив до пошуку слідів життя на Червоній планеті. Новина про це з'явилася на сайті NASA.

Головний робочий орган нового марсіанського ровера – двометровий роботизований маніпулятор, на якому закріплено основну наукову апаратуру. Зокрема, на роборуці Perseverance є літохімічний рентгенівський аналізатор PIXL, який створений для аналізу інопланетних гірських порід за допомогою УФ і рентгенівських променів. Камера, закріплена поруч з PIXL, дозволить розглянути найдрібніші сліди минулого марсіанського життя, якщо вони будуть виявлені.

Якщо в кратері Езеро, де виконує свою місію ровер Perseverance, колись існувало життя, навіть найпримітивніше, то марсохід знайде його сліди. Таку заяву зробила Ебігейл Олвуд, яка очолює команду PIXL в Лабораторії реактивного руху NASA.

Бур на роборуці Perseverance дозволить марсоходу добути важливі геологічні зразки, які будуть упаковані в металеві контейнери і відкладені на поверхні Марса для майбутньої спільної місії NASA і ESA, яка забере зразки на Землю для лабораторного вивчення. Місія, про яку йдеться, буде запущена в 2026 році.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1355 | Додав: admin | Теги: Ровер, життя, NASA, марс, езеро | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]