Вт, 2024-05-07, 02:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Липень » 4 » На реконструкцію українських шкіл Швейцарія скерує понад 5,6 млн євро
00:11
На реконструкцію українських шкіл Швейцарія скерує понад 5,6 млн євро

Міністр закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс у понеділок оголосив про скерування додаткових 5,5 мільйона швейцарських франків (5,63 мільйона євро) на реконструкцію та переобладнання українських шкіл. Про це йдеться в повідомленні Федеральної ради Швейцарії.

Фінансування надаватиметься в межах проєкту "Децентралізація для покращення демократичної освіти" (DECIDE) для відновлення близько 30 шкіл в областях, що безпосередньо постраждали від бойових дій –  Чернігівській, Одеській та Полтавській.

"Проєкт передбачає встановлення захищених багатоцільових класів для забезпечення безперервного навчання навіть під час повітряної тривоги", – уточнив голова швейцарського МЗС.

Очікується, що фінансування дозволить створити умови для навчання майже 15 тисяч українських школярів.

Проєкт DECIDE реалізується у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та місцевими органами влади.

Підтримка реконструкції українських шкіл є частиною плану допомоги Україні в розмірі 140 мільйонів швейцарських франків, оголошеного Федеральною радою Швейцарії в лютому та схваленого парламентом.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1136 | Додав: admin | Теги: реконструкція, Швейцарія, україна, школа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]