Чт, 2024-03-28, 13:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Лютий » 2 » Система освіти в Польщі: основні моменти для іноземців
16:30
Система освіти в Польщі: основні моменти для іноземців

Мабуть, кожен вітчизняний абітурієнт не відмовився б вчитися в одному з європейських вузів. Студентський час багато хто вважає найбільш цікавим і незабутнім періодом у житті, так чому б його не провести в красивій і розвиненій країні? Система освіти в Польщі

Здобути освіту в закордонному вузі зовсім не складно, адже стати повноправними студентами можуть всі, хто має атестат. Наприклад, для вступу на денне, заочне або дистанційне навчання за кордоном необхідний лише базовий пакет документів, який включає паспорт (вітчизняний та закордонний), свідоцтво про народження, кілька фото, медичну довідку, сертифікат про знання польської мови та атестат. Свідоцтво від мовної школи абітурієнт може отримати після проходження курсів, які тривають кілька місяців. Якщо ви претендуєте на грант на освіту за кордоном, ваші навички польського повинні бути не нижче позначки В2, в ідеалі - В1. Також не буде зайвим вивчити англійську мову, адже багато груп є англомовними. Що потрібно для того, щоб здобути освіту за кордоном, ви дізнаєтеся на сторінці https://mojaedukacja.com/navchanna-za-kordonom. Міжнародний проект «Мoja Edukacja» створений для інформаційної підтримки вітчизняних абітурієнтів.

Система освіти в польських ВУЗах дуже схожа на вітчизняну. На бакалавраті потрібно вчитися 4 роки, на магістратурі - близько 2 років. Винятком є ​​лише медичні спеціальності, де тривалість навчання досягає 7 років. Заочне навчання в Польщі можливо практично в усіх напрямках, крім «Медицини», так як всі майбутні медичні працівники зобов'язані вчитися на денній формі. Які переваги може отримати український студент від навчання в Польщі, вам розкажуть співробітники компанії Моя Едукація. Також найважливіша інформація зібрана на сайті https://mojaedukacja.com/.

Вартість навчання в Польщі

Вартість навчання в Польщі залежить від таких факторів, як престижність навчального закладу, обрана студентом спеціальність і мова викладання. Найменше ви заплатите, навчаючись в комерційному вузі на педагогічному або економічному факультеті. Найдорожчими є англомовні групи державних університетів Варшави, Познані та Вроцлава. Знижки на навчання надаються для тих, хто має карту поляка або побуту. Якщо у студента немає таких документів, він може взяти участь у відбірному конкурсі і поборотися за стипендіальну програму. Можливостей багато, потрібно лише максимально реалізувати свій потенціал і освоїти місцеву мову.

Кілька способів вчитися в Польщі на пільговій основі

Переваг отримання вищої освіти в Польщі безліч. Це престижно, цікаво і перспективно. Кожен випускник університету отримує можливість знайти хорошу високооплачувану роботу і стати незалежним громадянином країни.

Багато вітчизняних абітурієнти вважають, що розцінки на навчання занадто високі, а відстань до дому непереборна. Все це стереотипи, від яких потрібно відмовитись, адже безкоштовне навчання в Польщі для українців реальне і для цього не потрібно робити ніяких особливих дій. Вчитися на пільговій основі може кожен, будь то корінний поляк або приїжджий іноземець. Все, що вам потрібно - це бажання. Для кого є безкоштовне навчання в Польщі, ви дізнаєтеся на Інтернет-ресурсі компанії Моя Едукація. Поспілкувавшись з представниками фірми, ви неодмінно зміните свою думку щодо розцінок.

навчання у Польщі У Польщі налічується понад 500 навчальних закладів, які пропонують пільгові місця для іноземних абітурієнтів. Вони готують кваліфікованих лікарів, юристів, економістів і бухгалтерів, які в подальшому стають провідними фахівцями в певній галузі. Ви можете претендувати на вищу або післядипломну освіту в Польщі, не переживаючи про те, що ваших фінансів не вистачить для оплати занять. Базові вартості варіюються від 900 до 7000 євро за рік, але вони можуть бути скорочені на 40% в тому випадку, якщо абітурієнт відмінно здасть вступні іспити. Також при прийомі буде враховуватися рівень володіння польською мовою, він повинен бути не нижче В2. Отримати такий сертифікат можна в будь-який мовній школі України або Польщі. Що ще потрібно для того, щоб здобути освіту в Польщі, вам розкажуть менеджери фірми Моя Едукація. Вся інформація, що цікавить вас інформація опублікована на сторінці - https://mojaedukacja.com/vyja-osvita-polshi.

ВНЗ - члени міжнародних програм

Багато польських ВНЗ є членами міжнародних програм «International Visegrad Fund», «Teraz Wroclaw» і «Erasmus Mundus Scholarships», які націлені на підтримку іноземних студентів. У деяких випадках вони дають можливість не тільки пройти безкоштовне навчання в Польщі, а й претендувати на стипендію. Програми обміну студентами дозволяють перевестися в один з університетів Чехії, Словаччини або Угорщини. Також існують спеціальні стипендіальні програми для бакалаврів і магістрів, які не мають карти поляка і карти побуту.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1892 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Антон  
В Польщу їздять дуже багато зараз як на роботу, так і на навчання

1 Ігор  
Дійсно, навчання в Польщі на даний момент є дость доступним

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]