Чт, 2024-03-28, 23:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Вересень » 23 » Скандальну шахту Польща відмовилась закрити
00:19
Скандальну шахту Польща відмовилась закрити

польща шахта турув Польща не збирається зупиняти шахту у Туруві навіть попри щоденні штрафні санкції  у півмільйона євро, які наклав суд ЄС. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Рішення європейського суду урядовець назвав "надзвичайно агресивним і шкідливим", а відмову його виконувати мотивував тим, що шахта у Туруві забезпечує 4-7% потреб енергії країни, тож її зупинка залишить без електроенергії і тепла багато домогосподарств.

"Чи доведеться Польщі сплатити ці кошти чи ні, ми вдамось до всіх можливих юридичних заходів, щоб показати, що такі санкції надмірно непропорційні та свавільні, і що це завдало би величезної шкоди для нашої економіки, а також десятків тисяч робочих місць, сотень тисяч домогосподарств та енергобезпеки країни", – наголосив прем’єр Польщі.

Торік Польща дозволила державній групі PGE розширити операції на шахті і продовжила ліцензії на видобуток у Турові до 2026 року. Чехія заявила, що розширення шахти загрожує доступу до води в регіоні Ліберець. Адже чеські та німецькі міста знаходяться за декілька кілометрів від шахти і димових труб електростанції.

Суд ЄС зобов’язав Польщу сплачувати Європейській комісії щоденну пеню у розмірі 500 тис. євро, оскільки вона не припинила на прохання Чехії видобуток бурого вугілля на шахті Турув.

Лідер правлячої партії Польщі «Право і справедливість», віце-прем’єр Ярослав Качинський заявив, що останні суперечки з Брюсселем не означають можливого виходу Польщі з ЄС, але Польща хоче «залишатись суверенною країною».

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1290 | Додав: admin | Теги: шахта, Польща, турув | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]