Вт, 2024-04-23, 21:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Листопад » 20 » Скелет лицаря середньовіччя виявили на дні озера в Литві
00:05
Скелет лицаря середньовіччя виявили на дні озера в Литві

На дні литовського озера Асвяя знайшли скелет середньовічного лицаря, який загинув понад 500 років тому. Знахідка була виявлена під час підводного дослідження опор дерев’яного Дубінгяйського мосту.

Знайдені в воді людські рештки стали справжньою загадкою для фахівців. Справа в тому, що вони були виявлені на глибині дев’яти метрів під шаром бруду і піску. Також поруч з ним знаходилася зброя та інші предмети, які допомогли експертам ідентифікувати воїна. Однак не зовсім зрозуміло, як солдат потрапив в озеро. Знахідка не є традиційним похованням. А відкладення піску утворилися, ймовірно, з плином часу.

лицар середньовіччя

Ще однією таємницею є і сам скелет. Вивченням кісток зайнялися фахівці медичного факультету з Вільнюського університету. У результаті експерти прийшли до висновку, що рештки належать чоловікові, який помер в XVI столітті. Але вчені поки що не можуть сказати, що послужило причиною смерті.

лицар середньовіччя

Експерти відзначили, що раніше в цьому регіоні вже знаходили стародавні поховання лицарів. Однак це перший випадок, коли лицаря середньовіччя виявили на дні озера.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1400 | Додав: admin | Теги: середньовіччя, озеро, литва, Лицар, скелет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]