Чт, 2024-03-28, 14:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 3 » Слідство стосовно екс-президента ФІФА Зеппа Блаттера розпочали у США
18:00
Слідство стосовно екс-президента ФІФА Зеппа Блаттера розпочали у США

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) спільно з прокурорами США розпочали справу щодо екс-президента ФІФА Зеппа Блаттера через корупційний скандал, в якому опинилася організація. За даними американських ЗМІ, ця інформація з'явилися одразу по тому, як Блаттер заявив про відставку з посади президента.

Нагадаємо, 27 травня за запитом США у Цюриху арештували сімох посадовців ФІФА. Загалом звинувачення у корупції висунули 14 особам.

79-річного Зеппа Блаттера переобрали президентом ФІФА за два дні після арештів. Він очолював федерацію 17 років.

2 червня він подав у відставку. Ім'я нового голови ФІФА стане відомо на позачерговому з'їзді організації.

"Я скличу надзвичайний конгрес для того, щоб був обраний мій змінник. ФІФА необхідні повномасштабні зміни. Я багато думав про своє життя, і її останні 40 років були тісно пов'язані з ФІФА", - заявив Блаттер.

"Багато років ми закликали до реформ, але цього виявилося недостатньо. Я люблю ФІФА найбільше в житті, і ці роки я бажав футболу і ФІФА тільки кращого", - додав він.

Блаттер, який очолював ФІФА з 1998 року, був обраний її президентом на п'ятий термін на конгресі організації в Цюріху 29 травня.

Його суперник - 39-річний принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн зняв свою кандидатуру після першого туру таємного голосування, в якому він поступився 79-річному швейцарцю на 60 голосів.

У першому турі за Блаттера проголосували представники 133-х з 209 країн, що входять до ФІФА. Алі бін Аль-Хусейна підтримали представники 73-х країн. Три бюлетені були визнані недійсними.

Для обрання в першому турі кандидат у президенти ФІФА повинен був отримати підтримку не менше двох третин країн – членів ФІФА, тобто не менше 140 голосів.

Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 11075 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]