Чт, 2024-04-25, 16:13
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 12 » Сорос, ПАРЄ та МВФ прибувають до Києва, щоб допомогти ідеями та грошима
11:42
Сорос, ПАРЄ та МВФ прибувають до Києва, щоб допомогти ідеями та грошима

Мільярдер Джордж Сорос - у Києві і планує 12 січня зустрітися з народними депутатами України. Як повідомляє 5-й канал з посиланням на джерела, американець зупинився в одному з п’ятизіркових готелів столиці.

Однак наразі будь-які дані про його перебування тримають у суворій таємниці.

Раніше приїзд Сороса проанонсувала на своїй сторінці у Facebook голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Ганна Гопко: "У нього завжди оригінальні думки щодо ролі та місії України в світі".

"Також прибуде керівник ПАРЄ Анн Брассер (важливим є питання співпраці з Україною, серед яких - тема Надії Савченко та продовження санкцій щодо участі російської делегації в ПАРЄ. Наступного тижня депутати оберуть голову нашої делегації в ПАРЄ), а також перебуватиме місія Ukraine Support Group.

З-поміж питань до обговорення є такі: як сприяти реальним реформам, фінансова підтримка України, проблеми Сходу, як забезпечити реальну боротьбу з корупцією (щоб гроші платників податків ЄС чи США не були вкрадені)", - додала вона.

"5-й канал" зазначає, що останній візит Сороса восени 2014 року був також засекреченим. Тоді він зустрічався з українськими чиновниками та бізнесменами. У результаті – планував допомогти знайти гроші на відновлення Донбасу.

Нагадаємо, Сорос у своїй статті "Нова політика порятунку України" написав, що Європа має забезпечити новий фінансовий пакет допомоги Україні в обсязі 50 мільярдів доларів чи й більше.

Експерти: Україна потребує 10 млрд доларів

Міжнародна місія МВФ (Міжнародний валютний фонд) вже працює в Україні: до кінця лютого вона погодить нову програму макроекономічної допомоги. Експерти кажуть, що українській владі потрібно домовитися про отримання 10 млрд доларів від МВФ у 2015 році, а всього для стабілізації економіки України необхідно щонайменше 25 млрд доларів.

Напевно українська влада може розраховувати на 4 млрд євро, сказав "Сегодня" президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко: "За попередніми програмами, МВФ за минулий рік недодав Україні 2,8 млрд євро. 1,4 млрд вони нам повинні виділити в першому кварталі".

Гроші МВФ допоможуть знизити вартість міжнародних запозичень, підкреслює виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко: "Програма МВФ – ключ до допомоги від інших міжнародних організацій, наприклад, Світового банку та ЄБРР. Отримані гроші підуть на поповнення золотовалютних резервів і покриття зовнішніх запозичень: тільки за суверенними і квазісуверенними боргами ми повинні виплатити близько 10 млрд дол. у цьому році".

На ціни, курс валюти і візит міжнародних інвесторів ці транші не вплинуть, зазначає при цьому Охріменко. Частково гроші МВФ можуть кинути на покриття дефіциту держбюджету, але їх не вистачить, зауважує Устенко: "Частину ми отримаємо в інших міжнародних організацій, решту доведеться заощадити на держзакупівлі і за рахунок зниження дефіциту "Нафтогазу".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11022 | Додав: admin | Теги: гроші, МВФ, сорос, ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]