Нд, 2024-05-05, 08:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 10 » Спільну розробку 21 родовища пропонує "Укрнафта"
00:10
Спільну розробку 21 родовища пропонує "Укрнафта"

ПАТ "Укрнафта" до 10 січня 2024 року очікує на заявки потенційних партнерів на спільну розробку 21 родовища, повідомила пресслужба компанії.

За її даними, йдеться про 10 родовищ на заході та 11 на сході України.

При цьому уточнено, що "Укрнафта" планує повністю розкрити потенціал своїх родовищ із достатніми запасами, але низькими темпами видобутку, тому очікує від партнерів готовності інвестувати кошти і технології в розвідку і видобуток.

"Якщо говорити про запаси категорії 2P, тобто доведені та ймовірні запаси, - це понад 12 млн тонн нафти і понад 31 млрд куб. м газу", - зазначив директор компанії Сергій Корецький.

Згідно з пресрелізом, "Укрнафта" вже підготувала варіанти договорів за найкращими світовими зразками. Перевага надається угодам про розподіл продукції (Product Sharing Agreement). Внеском компанії буде родовище та право користування наявною видобувною інфраструктурою, а внеском партнера - розроблений план розвитку родовища для інтенсифікації видобутку та фінансування відповідних робіт.

Алгоритм подання заявок та відбору потенційних інвесторів наступний: кандидати заявляють про зацікавленість, проходять комплаєнс-процедури, отримують доступ до Virtual Data Room із детальною інформацією про родовища, подають пропозиції щодо планів розробки та умов співпраці.

Далі "Укрнафта" оцінює пропозиції, проводить переговори та обирає переможців окремо для кожного родовища. Потім сторони узгоджують остаточний текст договору про розподіл продукції, потім - Кабінет Міністрів, після чого починається реалізація плану розвитку.

Прибуток розподілятиметься згідно з узгодженими умовами.

Як повідомлялося, "Укрнафта", яка з кінця 2022 року повністю перебуває під контролем держави, має на меті стратегічну мету до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно. У 2023 році компанія планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн тонн) порівняно з минулим роком - до 1,447 млн тонн, газу - на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1,04 млрд куб. м.

Компанія також є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1105 | Додав: admin | Теги: Укрнафта, Родовище | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]