Сб, 2024-04-20, 11:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Співбесіда: як розповісти про себе?
05:12
Співбесіда: як розповісти про себе?

Співбесіду можна назвати самопрезентацією, на якій кандидат повинен розповісти про всі свої досягнення. Кадровики і представники фірми одразу ж просять здобувача розповісти про свої звершення. Найчастіше таке прохання вводить в ступор здобувачів. Одному кандидату заважає скутість і він не може розповісти про себе, іншому - зайва скромність. Хоча і зустрічаються майстри, які можуть залишити про себе чудове враження, до речі, бувають і помилкові. Як відповісти правильно на просте запитання: "Розкажіть про професійні успіхи?"

Починаючи свою розповідь, весь час треба пам'ятати. Майбутній роботодавець не чекає довгих історій про життя і професії. Йому потрібні конкретні факти і результати діяльності співрозмовника. Потрібно розповісти, як ваша робота вплинула на загальні успіхи і показники компанії. Наприклад, якщо попередня робота була пов'язана з рекламою та залученням замовників, то можна розповісти, скільки людей і які організації були залучені до певних товарів і послуг компанії. Співробітник, відповідальний за зв'язки з громадськістю та ЗМІ, може назвати кількість громадських організацій та журналістів, які відвідували PR-захід, організований здобувачем.

Перед інтерв'ю краще підготувати коротку інформацію або усну розповідь про свої досягнення, підкріплену конкретними цифрами і прикладами, які яскраво відображають успіхи на попередніх роботах.

Співбесіда трохи нагадує бій між представником фірми і здобувачем. Звичайно, перевага в цій боротьбі належить роботодавцям, а ось здобувач найчастіше веде партизанську війну. Партизани повинні брати досвідом. Якщо перемагають досвідчені, це не означає, що обов'язково має перемогти людина з багатою трудовою біографією. Адже роботу шукають і студенти, і молоді фахівці. Не можна думати, що молодій людині нічого розповісти про себе. Відсутність стажу роботи ще не означає, що молоді не мають шансу знайти роботу.

Студенти можуть розповісти про перемоги на конкурсах або олімпіадах. Роботу над певними проектами. Такий досвід може продемонструвати, що молода людина має здорові амбіції і ініціативність. Просто розумний молодий чоловік повинен свої навчальні перемоги вміло підігнати під вакансію, яка його цікавить.

Можна на співбесіду розповісти про особисті успіхи, які зможуть розкрити роботодавцю особисті якості, що допомагають в новій роботі. Хоча, розповідаючи про себе, потрібно бути трохи обережним. Захоплення шахами розкажуть про здатність людини логічно мислити, а ось любитель анекдотів може і не отримати бажане місце. В якому офісі потрібна людина, яка буде відволікати колег смішними або не дуже смішними анекдотами?

Збираючись на співбесіду ще раз необхідно ознайомитися з умовами вакансії. Це допоможе зібратися і прекрасно презентувати себе на співбесіді. Під час розмови потрібно говорити чітко, але і вміти слухати. Потрібно не тушувати, але і не базікати без зупинки, чи не позувати і не займатися хвастощами.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 1833 | Додав: adminA | Теги: співбесіда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]