Пт, 2024-04-19, 15:13
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 19 » Спосіб отримувати дешеву електроенергію з морських хвиль винайшли вчені
16:24
Спосіб отримувати дешеву електроенергію з морських хвиль винайшли вчені

 Британські та італійські вчені розробили нову технологію, яка дозволяє за допомогою морських хвиль отримувати дешеву електричну енергію для тисяч будинків, повідомляє Oilprice.com.

Океанські і морські хвилі можуть служити джерелом відновлюваної енергії, але далеко не всі перетворювачі енергії хвиль пройшли тестування етап через високі витрати і суворі морські умови, стверджують автори дослідження.

 Тому Інженери з Единбурзького університету та кількох університетів в Італії розробили так званий генератор діелектричного еластомеру (DEG) з використанням гнучких гумових мембран. Інженери кажуть, що пристрій дешевший за звичайні конструкції, має менше рухомих частин і використовує довговічні матеріали.

Пристрій розміщується поверх вертикальної труби в морі. При проходженні хвиль через трубу вода всередині неї буде виштовхувати повітря зверху, приводячи в рух генератор, розташований у верхній частині пристрою.

"Коли мембрана надувається і здувається, генерується напруга – і виробляється електрика. В комерційному пристрої ця електрика буде передаватися на берег через підводні кабелі", – йдеться в заяві Единбурзького університету.

"Енергія хвиль є потенційно цінним ресурсом для Шотландії, і розробка подібних систем може зіграти важливу роль у виробництві чистої енергії для майбутніх поколінь", – зазначив професор Девід Інгрем з Единбурзького університету.

Загалом, за даними Eurostat, країни Євросоюзу на даний час отримують 17,5% енергії з відновлюваних джерел.

Раніше Євросоюз поставив за мету досягти показника в 20% не пізніше 2020 року. До 2030 року ЄС має намір отримувати вже 32% енергії з відновлюваних джерел.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1513 | Додав: adminA | Теги: морська, хвиля, спосіб, вчені, дешева, отримання, електроенергія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]