Чт, 2024-04-25, 00:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Липень » 10 » Спостерігати онлайн можна за реставрацією картини Рембрандта. ВІДЕО
13:15
Спостерігати онлайн можна за реставрацією картини Рембрандта. ВІДЕО

Реставрація відбувається у спеціально сконструйованій скляній кімнаті

У Рейксмузеум в Амстердамі починається реставрація найвідомішої картини Рембрандта "Нічна варта". Незвичним у цьому буде те, що увесь світ зможе спостерігати за процесом онлайн. Також в Іnstagram через онлайн-чат можна буде поставити запитання команді, яка працює з картиною, більше дізнатися про саме дослідження та реставрацію.

Вперше з 2013 року картину розміром 3,79 х 4,53 м і вагою 337 кг зняли зі стіни. Упродовж десяти місяців 12 фахівців працюватимуть з картиною.

За словами директора музею Тако Діббітс, цей процес стане найграндіознішим і "найбільшим проектом із дослідження і консервації в історії музею".

Процес відбуватиметься за склом. Це спеціально сконструйована прозора кімната, щоб усі охочі відвідувачі музею могли слідкувати за роботою. Востаннє реставрація картини відбувалася майже 40 років тому після того, як відвідувач музею напав на полотно з ножем.

"Нічна варта" написана 1642 року. Картина традиційно відома під назвою "Виступ стрілецької роти капітана Франса Баннінга Кока і лейтенанта Віллема ван Рейтенбюрга". "Нічною вартою" вона стала помилково називатися у XIX столітті через темне тло картини.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1543 | Додав: adminA | Теги: Рембрандт, онлайн, Реставрація, спостереження, Картина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]