Сб, 2024-04-27, 03:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Жовтень » 5 » Спростила сплату податків та ЄСВ Верховна Рада
12:39
Спростила сплату податків та ЄСВ Верховна Рада

Народні депутати 4 жовтня у цілому підтримали законопроекти №1049 та №1051 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Усі платежі з 1 січня 2021 року переведуть на єдиний рахунок Державної податкової служби (ДПС), відкритий у Казначействі, повідомили у Міністерстві фінансів.

"Завдяки єдиному рахунку платники податків витрачатимуть менше свого часу на формування платіжних доручень. Крім того, вони матимуть змогу самостійно, в автоматичному режимі, визначати напрямок використання сум помилково або надміру сплачених ними коштів" — Міністерство фінансів України

Через єдиний рахунок можна сплатити: податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізосіб (ПДФО), єдиний соціальний внесок (ЄСВ), єдиний податок (ЄП), рентну плату та податковий борг за вказаними податками.

Однак для сплати ПДВ та акцизного податку з пального і спирту єдиний рахунок не використовується. Також державні та комунальні підприємства не зможуть платити частину чистого прибутку через єдиний рахунок.

"Для того, щоб відкрити єдиний рахунок платник податків зможе подати заявку до Податкової служби через свій електронний кабінет. Використовувати рахунок можна буде вже на наступний день після подання заявки. Припинити використання – не раніше 1 січня наступного року" — Міністерство фінансів України.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1450 | Додав: adminA | Теги: ЄСВ, спрощення, рада, податок, верховна, сплата | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]