Вт, 2024-04-16, 17:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Січень » 27 » Стародавніми коштовностями засипало індійських археологів
13:11
Стародавніми коштовностями засипало індійських археологів

В Індії група археологів під час розкопок в фортеці Асургар в районі Калаханди (в давнину цей регіон називався Махакантара) натрапили на руїни древніх будівель. Але найцікавіше, що вченим вдалося виявити унікальні артефакти і дорогоцінні прикраси. Про це повідомляє зарубіжне видання The Hindu.

Артефакти були знайдені при дослідженні фортеці Асургар. Їх вік оцінюється приблизно в 2300 років.

Як стверджує команда археологів під керівництвом Дибишада Гарнаяк, вдалося розкопати безліч предметів, що належать до Кушанського періоду.

Зокрема, виявлено велику кількість срібних монет, кільця і сережки, безліч бус і браслетів з сердоліку, яшми, берилу, граната, агата і коралів. Знахідки вказують на те, що асургарці активно торгували з мореплавцями.

Крім прикрас також було знайдено невелике колесо і наконечник стріли. Асургар представляв собою чотирьохстінний форт, захищений ровом з північної, східної і південної сторін, а з західної річкою Сандул. Ворота, кожні з яких охороняло божество, що виходило на чотири сторони.

Круглі структури всередині фортеці були зведені з клиноподібних цеглин і теракотових плиток. Ймовірно, мешканці Асургара використовували і кам’яний щебінь.

Зазначимо, держава кушанів склалася в Середній Азії на рубежі нашої ери. Час її розквіту було періодом найбільшого для Середньої Азії розвитку рабовласницьких відносин.

Історія кушанів дуже слабо висвітлена в джерелах. Кушанське царство виникло в результаті об’єднання (мабуть, шляхом завоювання) тих, які склалися на території Бактрії і Согдіани тохарські та сакських князівств під владою одного з князів, що належав до племені (або роду) кушанів.

У період складання Кушанского царства центр його продовжував залишатися на території Середньої Азії, в Согдіані (в Кушанії на Зарафшані). Однак при третьому кушанському цареві — Канишке — політичний центр держави перемістився в Індію.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1498 | Додав: adminA | Теги: засипало, Стародавні, коштовності, Індія, археолог | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]